Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19

...
Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19
Коментари Харесай

Ваксините за деца от 5 до 11 г. за COVID-19 идват на 20 декември

Ваксините за деца от 5 до 11 години за COVID-19 идват на 20 декември. 

Това съобщи в коридорите на Народното събрание министърът на опазването на здравето Асена Сербезова.

" Ваксините са многодозови. В момента се създават инструкции от районните здравни инспекции, които ще бъдат следвани. Знаете че има над 360 пункта за имунизиране, евентуално всички те ще бъдат пригодни за тези процедури ", добави тя. 

Относно построяването на нова Детска болница, министърът изясни, че е провела среща с всички заинтригувани страни - болница " Лозенец ", Педиатричната болница " Проф. Иван Митев ", както и капиталовото сдружение и всички те не желаели обединение. Министър Сербезова каза, че е направено предложение за рационализиране на съществуващите в педиатричната болница условия и следва този план да й бъде показан идната седмица.

Новият здравен министър Асена Сербезова съобщи по време на парламентарния надзор, че всички дейности по възможното обединение на болница „ Лозенец “ със столичната педиатрия ще бъдат обществени.

„ Уверявам ви, че окончателното решение във връзка със започнатото превръщане на посочените сдружения, което краткотрайно е спряно, ще взема след изясняване на всички обстоятелства и условия предвид на огромния публичен интерес по този въпрос и уговорката на държавното управление за бистрота и гласност на осъществяваните от него дейности ", уточни тя.

" Предприеманите от мен дейности по отношение на този проблем ще разгласявам обществено, с цел да съм сигурен, че ще вземем най-хубавото решение за българските деца, за работещите в двете лечебни заведения и за студентите на Медицински факултет към Софийски университет “, сподели министърът пред депутатите.

Междувременно от Министерството на опазването на здравето оповестиха обновен лист на страните по цветови зони, според който е избран редът за влизане в България.

Считано от 20 декември, понеделник, в оранжева зона влизат Испания, Италия, Малта, Швеция, Сърбия, Черна гора и Украйна. 

В алена зона от същата дата ще са Гърция, Франция, Австрия, Йордания, Гренландия и Фарьорските острови.

Пълният лист на страните по цветови зони е оповестен на уеб страницата на здравното министерство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР