Ваксините срещу стават все по-напреднали и в последните етапи на

...
Ваксините срещу стават все по-напреднали и в последните етапи на
Коментари Харесай

От първо лице: Какви са страничните ефекти от ваксините срещу коронавирус?

Ваксините против стават все по-напреднали и в последните стадии на техните клинични тествания с доброволци. Този развой е последният, преди да получат утвърждение и да се пристъпи към всеобща имунизация против вируса. Но имунизацията не се понася леко от организма съгласно някои от доброволците. Някои от страничните резултати предизвикват много премеждия, разяснява dariknews.bg.
Изпитанията от фаза 3 са последната стъпка, нужна за одобрение на имунизациите за разпространяване. Най-малко 41 ваксини се подлагат на тествания върху хора по целия свят, само че единствено четири са огромните компании, от които се чакат резултати в Съединени американски щати след трета фаза: от Moderna, Pfizer, AstraZeneca и JohnsonJohnson. Американските медици се надяват да имат безвредна и ефикасна ваксина до края на 2020 година Оказва се, обаче, че антидотите на Moderna и Pfizer предизвикват странични резултати у някои от доброволците.
 Добри вести за българската ваксина против COVID-19, наподобява селенът оказва въздействие върху вируса Добри вести за българската ваксина против COVID-19, наподобява селенът оказва въздействие върху вируса
Стана ясно и, че прототипът на българска ваксина против COVID-19 ще е подготвен до Нова година и по-късно ще може да се мине на клинични из...
Телевизионният канал CNBC беседва с петима доброволци, получили дози от една от двете ваксини, които разказват тези признаци. Повечето от тях са изтръпване, тресчица и главоболие, само че също болки в тялото и безсилие. Първият доброволец – 44-годишен мъж, получил замаяност след първата инжекция на Moderna на 18 август, станало му студено, температурата му била ниска. Втората доза получил на 15 септември и осем часа по-късно тя му предизвикала висока температура, тресчица, студени тръпки, мощно главоболие и зной. На 12-ия час положението му стартира да се възстановява и той стартира да се възвръща.
50-годишна жена пък първо изпитва тежко главоболие, само че без висока температура след началната доза на Moderna. „ Претърпях тежка мигрена, която в продължение на един ден ме остави изтощена и неспособна да се съсредоточвам. Събудих се на идващия ден, като се почувствах по-добре след банкет на Excedrin, само че мисля, че Moderna може би би трябвало да предупредят пациентите да си вземат почивен ден след втора доза “, предложи тя. „ Хората би трябвало да се стегнат, първата доза не е кой знае какво. Но втората доза несъмнено ще ви нокаутира за един ден. След втората доза би трябвало да има почивен ден ", предизвестява дамата.
" Надявам се, имунизацията да проработи, само че също по този начин би трябвало да има ясно пояснение на страничните резултати “, надява се доброволката. Други доброволци, изпитали имунизацията, също прибавят: " Въпреки че чувствата не са приятни, това си коства, в случай че ни защищава от ковид “. 20-годишен участник също изпитва гадене след първата доза, само че по-късно следват студени тръпки и тресчица. Той мигновено осведоми за тези признаци Moderna посредством приложение, те му дават отговор неотложно по телефона. „ Но отвън това, беше добре “, сподели младежът.
Един участник в тестването на Pfizer изпитва мощна болежка в ръката си: " Така бях цялата нощ след първата доза заради болката от инжекцията. " Той има също грипоподобни признаци като настинка, каквито изпитаха също доброволците от Moderna. Но макар неприятните чувства след дозата, той прибавя: „ Ако бъде утвърдена, считам, че доста хора би трябвало да получат имунизацията и се надявам, че още преди инжектирането всички да са наясно със страничните резултати от нея “, сподели той.
 Тайнствените заболявания на имунизацията на AstraZeneca провокират от ден на ден въпроси Тайнствените заболявания на имунизацията на AstraZeneca провокират от ден на ден въпроси
Докато здравните управляващи в Съединени американски щати се чудят би трябвало ли AstraZeneca да възобнови клиничните тествания на имунизацията против ковид ост...
По мотив страничните резултати, говорителката на Pfizer Джерика Питс предизвести: " Треска с къса дълготрайност, най-вече лека до умерена активност, може да се чака при дребен брой от пациентите получателите на BNT162b2 30mcg. Безопасността и поносимостта към нашата на доброволците се следи непрестанно от дипломиран личен състав на Pfizer и от самостоятелна комисия за външен мониторинг на данни, която има достъп до всички данни “, акцентира тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР