Ваксините срещу коронавирус пристигнаха пред централния вход на Центъра по

...
Ваксините срещу коронавирус пристигнаха пред централния вход на Центъра по
Коментари Харесай

Ваксините пристигнаха, първият имунизиран ще е министър Ангелов

Ваксините против ковид дойдоха пред централния вход на Центъра по заразни и паразитни заболявания. Имунизацията стартира в неделя.

9500 дози са ситуирани в „ Бул био “, стартира и логистиката по доставка в 6-те района в страната. Това сподели здравният министър Костадин Ангелов, откакто дойдоха първите дози с имунизацията.

През януари се се чакат още дози, с цел да се доближи до 62 хиляди бройки.

" Първият имунизиран ще е здравният министр Костадин Ангелов ", разгласи самият той на брифинг.

В три града в страната ще стартира имунизацията на следващия ден - София, Пловдив и Бургас. Следващите области ще се включат на 28 декември.

Увеличава се броят на искащите да се имунизират, сподели Ангелов.

45 хиляди са искащите за имунизация. Това са към 33%. Има непрекъснато поръчки от разнообразни структури, желанието за имунизация нараства, стана ясно от брифинга тази заран.

Ще се насочи съществено внимание и към домовете за възрастни и да се извършват етапите по имунизация синхронно.

Кампанията се провежда от районните здравни инспекции, а имунизациите се правят от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, районни здравни инспекции, както и от лекари в профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата.

В заповедта на здравния министър ясно е написано, че имунизацията против COVID-19 е целесъобразна и безвъзмездна и се слага по избор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР