Ваксините срещу коронавирус най-вероятно предоставят защита срещу новия вариант Омикрон.

...
Ваксините срещу коронавирус най-вероятно предоставят защита срещу новия вариант Омикрон.
Коментари Харесай

BioNTech: Три дози от ваксината на Pfizer пазят от Омикрон

Ваксините против ковид най-вероятно дават отбрана против новия вид Омикрон. Това сочат предварителните данни на Световната здравна организация. Мутацията смъква успеваемостта им, само че позитивен резултат от тях въпреки всичко има. А от компанията Pfizer споделят, че в предварителни проби три дози от тяхната ваксина защищава против новата разновидност.

От Южна Африка пристигнаха добра и неприятна вест. Лошата е, че разновидността Омикрон доста понижава успеваемостта на имунизацията на Pfizer. Добрата е, че успеваемостта се оказала по-добра от първичните упования.

" Получихме данни, които сочат, че Омикрон заобикаля част от генерирания от имунизациите имунитет. Но към момента имаме вяра, че имунизациите ще предпазят от тежко заболяване или гибел ", изясни Вилем Ханеком, който е член на изследователския екип.

Проведените проби представлявали инжектиране на Омикрон в кръв, взета от имунизирани с Pfizer пациенти. Антителата, генерирани от имунизацията, били в пъти по-неефективни против Омикрон, спрямо първичния вид на вируса.

Сега би трябвало да проучим какво значат първичните данни в практическата приложимост на ваксините”, добави Ханеком.

Същевременно от немската компания BioNTech, която създаде имунизацията взаимно с Pfizer, споделиха че са съумели да обезвреждат Омикрон в лабораторни условия. Това било направено посредством три дози от към този момент наличния препарат. Първоначалните данни показвали, че трите дози обезвреждат новата разновидност толкоз сполучливо, колкото двете работят против истинския вирус, открит в Китай. BioNTech оповестиха още, че в случай че въпреки всичко се наложи да се прави нова ваксина, тя ще е подготвена през март.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР