Ваксините срещу COVID-19 са безвредни и безопасни – те нямат

...
Ваксините срещу COVID-19 са безвредни и безопасни – те нямат
Коментари Харесай

Здравното министерство: Ваксините срещу COVID-19 са безвредни, нямат нищо общо с 5G

 Ваксините против COVID-19 са безвредни и безвредни – те нямат общо с мрежата за транспорт на данни 5G; не водят до безплодие; не трансформират човешкото ДНК; не заразяват с коронавирус; посредством имунизация не се слага чип в тялото на индивида. Това декларират от Министерството на здравеопазването.

Оттам прецизират, че имунизациите, с които България организира имунизационната си акция против COVID-19, са минали сполучливо и трите етапи на клиничните изпитвания. Те са създадени в сходство със същите законови условия за фармацевтично качество, сигурност и резултатност като другите медикаменти.

Ваксините са сигурни и ефикасни против тежко протичане на болестта и вероятни съществени последствия върху здравето, акцентират още от Министерство на здравеопазването.  

Оттам приканват хората, да употребяват достоверни източници на информация и да бъдат сериозни към всичко, което четат в обществените мрежи, с цел да създадат своя осведомен избор във връзка с ваксинирането.

Целта на Министерството на здравеопазването е в страната да бъде реализиран групов имунитет, което значи най-малко 70% от популацията да бъде ваксинирано.

От министерството дават и подробна информация за тестванията и утвърждението на четирите препарата, които се употребяват у нас:

Както всички медикаменти, резултатите на имунизациите се тестват първо в лаборатория, в това число и върху животни, по-късно изследвания се организират измежду огромен брой доброволци от разнообразни страни, на друга възраст, с или без съпътстващи болести. Преди утвърждение всички ваксини в Европейски Съюз се правят оценка по същите високи стандарти като всяко друго лекарство. Това, което е друго за имунизациите против COVID-19, е, че скоростта на развиване и евентуалното утвърждение са доста по-бързи заради незабавната обстановка, обвързвана с публичното здраве. За задачата Европейската организация по медикаментите (ЕМА) сътвори специфична експертна работна група и процедури за бърз обзор, с цел да оцени висококачествените оферти на фирмите във допустимо най-кратки периоди, като в същото време подсигурява солидни научни доказателства за изгодата от имунизациите, не престават от Министерство на здравеопазването.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР