Ваксините срещу Covid-19, разработени от компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna, намаляват

...
Ваксините срещу Covid-19, разработени от компаниите Pfizer/BioNTech и Moderna, намаляват
Коментари Харесай

Проучване: 80% ефективност имат ваксините на Pfizer и Moderna две седмици след първата доза

Ваксините против Covid-19, създадени от фирмите Pfizer/BioNTech и Moderna, понижават риска от зараза с ковид с 80% две седмици или повече след слагане на първата от двете дози, съгласно данни от изследване в действителни условия измежду имунизиран медицински личен състав в Съединени американски щати.

Рискът от зараза с Covid-19 е понижен с 90% две седмици след слагане на втората доза, открива същото изследването измежду малко под 4000 души.

Изследването на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) прави оценка способността на имунизациите да защищават от зараза, в това число инфекции, които не предизвикват признаци (асимптоматични случаи), съобщи БНР. Предишни клинични изследвания на фирмите оценяваха ефикасността на техните ваксини за попречване на заболяване от COVID-19.

" Това изследване демонстрира, че нашите национални старания за имунизация работят ", съобщи шефът на CDC Рошел Валенски.

Констатациите от действителната приложимост на тези РНК ваксини (mRNA) удостоверяват видяното в огромни следени клинични изследвания, извършени преди те да получат позволения за незабавна приложимост от Американската администрация по храните и медикаментите.

Изследването преглежда успеваемостта на РНК имунизациите измежду 3950 участници в шест страни за интервал от 13 седмици от 14 декември 2020 година до 13 март 2021 година

" Одобрените РНК ваксини против Covid-19 обезпечават ранна, забележителна действителна отбрана против зараза за здравния личен състав на нашата страна, който е на първа линия в битката с ковид ", уточни Валенски.

Новата mRNA технология е синтетична форма на натурален химически делегат, употребена за инструктиране на клетките да създават протеини, които са огледален облик на част от новия ковид. Тази технология учи имунната система да разпознава и нападна действителния вирус.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР