Ваксините срещу Covid-19, които се използват в момента, могат да

...
Ваксините срещу Covid-19, които се използват в момента, могат да
Коментари Харесай

Ваксините след една година ще са неефикасни заради новите щамове на коронавируса

Ваксините против Covid-19, които се употребяват сега, могат да се окажат неефикасни след една година поради появяването на невъзприемчиви към тези препарати варианти на ковид, написа в. " Гардиън ".

Изданието цитира мнението на 77 специалисти - епидемиолози и вирусолози от 28 страни. Учените взели присъединяване в анкета, проведена от обединяването " Алианс за ваксини за хората ". Две трети от специалистите считат, че новите варианти, които ще се нуждаят от основаване на второ потомство ваксини, могат да получат необятно разпространяване в света през идващите 12 месеца. По мнението на една трета от запитаните, новите ваксини ще бъдат нужни на света единствено след 9 месеца.

Участниците в допитването подчертали, че в тези страни, в които равнището на имунизация остане ниско, новите генетични разновидности на ковид ще имат по-големи шансове за разработване на резистентност към препаратите от първото потомство.

" Нови разновидности пораждат всеки ден и от време на време намират ниша, която им дава преимущества пред предшествениците им. Тези разновидности, които имат шанса да я открият, ще могат по-ефикасно да се популяризират. В някои случаи те ще могат да заобикалят реакцията на имунитета към предходните варианти, съобщи доцентът по епидемиология към Йейлския университет Грег Гонсалвес. Пропускайки да имунизираме целия свят, ние ще отворим вратата за все нови и нови разновидности. По този метод ще зародят варианти, имащи резистентност към днешните ваксини. За да се оправим с тях, ще бъде нужно да се вършат нови имунизации ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР