Ваксините срещу COVID-19 биха могли да предотвратят най-малко 318 000

...
Ваксините срещу COVID-19 биха могли да предотвратят най-малко 318 000
Коментари Харесай

Ей Би Си: Над 300 000 души в САЩ можеха да са живи, ако бяха ваксинирани срещу Covid

Ваксините против COVID-19 биха могли да предотвратят минимум 318 000 смъртни случая , свързани с вируса, сред януари 2021 година и април 2022 година в Съединени американски щати, откри нов разбор, написа " ЕйБиСи

Анализът употребява данни от действителния свят от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите и The New York Times и е изработен от откриватели от Brown School of Public Health, Brigham and Women`s Hospital, Harvard T.H. Chan School of Public Health и Microsoft AI for Health.

Техните открития допускат, че най-малко " всеки втори човек ", умрял от Коронавирус, откогато имунизациите станаха налични, е могъл да бъде избавен посредством имунизация .

" В миг, когато мнозина в Съединени американски щати са се отказали от имунизациите , тези числа са блестящо увещание за успеваемостта на имунизациите в битката с тази пандемия ", разяснява Стефани Фридхоф, доцент по процедура в здравните услуги, политика и процедура в Училището по публично здраве на университета Браун и съавтор на разбора. " Трябва да продължим да влагаме във имунизирането и стимулирането на повече американци, с цел да спасим повече животи ".

Въпреки че междинната стойност за страната демонстрира, че почти 50% от смъртните случаи са предотвратими, откривателите споделят, че има огромни разлики сред щатите - вариращи от 25% до 74% смъртни случаи, предотвратими с ваксина.

Западна Вирджиния, Уайоминг, Тенеси, Кентъки и Оклахома водят в листата на щатите, където най-вече животи биха могли да бъдат избавени от имунизациите против COVID-19, до момента в който щати с по-висок % на имунизация, като Вашингтон, окръг Колумбия, Масачузетс, Пуерто Рико, Върмонт и Хавай, сподели най-ниския брой смъртни случаи, предотвратими с ваксина.

" Тези данни илюстрират траекторията на 50 щата с 50 разнообразни ориси по време на пандемията COVID-19, като акцентират значимата роля на имунизациите за отбраната на живота във всеки щат ", добавя Томас Цай, хирург в Brigham and Women`s Hospital и помощник в здравна политика и ръководство в Харвард T.H. Чан учебно заведение по публично здраве.

Проучването е в миг когато нацията надвиши 1 милион доказани смъртни случая от COVID-19 .

" Наистина е мъчително като академик, доктор и чиновник на публичното опазване на здравето да виждам големите данни, които демонстрират разликата сред имунизирани по отношение на неимунизирани и нараснали, когато става въпрос за хоспитализации и смъртни случаи ", разяснява доктор Антъни Фаучи, основен доктор на Белия дом. " Има това противоречие на заболеваемост и смъртност... необикновено - 1 милион смъртни случая. "

Към днешна дата повече от 220 милиона американци са изцяло имунизирани , 100 милиона от които са получили първия си бустер за COVID-19, съгласно данните на CDC. Въпреки това, към 92 милиона отговарящи на изискванията американци - към половината от тези, които сега дават отговор на изискванията - към момента не са получили първата си бустерна инжекция.

" Със сигурност бихме могли да предотвратим най-малко няколко 100 000 от тези смъртни случаи на хора, които дават отговор на изискванията да бъдат имунизирани ", сподели Фаучи. " Иска ми се хората да гледат данните и да имат вяра, че данните не са измислени. Това е действителността . "
 Над 1 млн. умряли от COVID-19 в Съединени американски щати
Над 1 млн. умряли от COVID-19 в Съединени американски щати

Статистика за пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР