Ваксините са спасили безброй животи, както и са предпазили хиляди

...
Ваксините са спасили безброй животи, както и са предпазили хиляди
Коментари Харесай

Личен пример: Църковни служители се ваксинираха срещу COVID-19

Ваксините са избавили безчет животи, както и са предпазили хиляди хора от трайна инвалидизация, показват от ВМА. 

По време на пандемията от COVID-19 в обществените мрежи „ върлуваха ” разнообразни клюки и персонални отзиви на хора без здравно обучение. Разликата сред информация и редовно знание е явна. 

Ваксините са средства, при които изгодата надвишава риска. В борбата против COVID-19 със своя персонален образец се включиха хирургът майор доцент доктор Георги Попиванов, арх. Никанор, свещеник на Църногорския манастир " Св.св. Козма и Дамян ", монахиня Павла и госпожа Велина Андонова от Богословски факулет и храм " Рождество Христово " в столичния квартал „ Младост ”.



" Нека имаме повече доверие в лекарите, помнейки думите на Иисуса наследник Сирахов (38:1-8): „ Почитай лекаря с чест съгласно потребността от него, тъй като Господ го е основал, и лечението е от Вишния, и от царя получава подарък. Знанието на лекаря ще възвиси главата му, и сред велможите ще бъде на респект. Господ е основал от земята медикаменти, и здравомислещ човек не ще ги подценява. Затова Той е дал на людете познание, с цел да Го популяризират в Неговите чудни каузи: с тях Той лекува индивида и отстранява заболяването му “, приканиха те.

През месец юли тази година Вселенската патриаршия учреди празника Събор на всички свети Лекари, който ще бъде празнуван всяка година през октомври. Освен паметта на всички просияли в святост лекари в историята на християнството и служилите на „ намиращите се в болест и скърби “, разкривали на дело Божието великодушие, празникът уважава и приноса на здравната просвета и лекарското служение на човечеството.

Ваксинацията и спазването на противоепидемичните ограничения са изрично израз на братска обич. Нека бъдем разсъдителни в същото време на тестване. Нека преклоним глава пред паметта на медиците, дали живота си за другите от началото на пандемията, разяснява майор доцент доктор Георги Попиванов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР