Ваксините са най-добрата защита срещу заболявания, които могат да предизвикат

...
Ваксините са най-добрата защита срещу заболявания, които могат да предизвикат
Коментари Харесай

Менингит, парализа и рак са сред усложненията от заболявания, за които има ваксини

Ваксините са най-хубавата отбрана против болести, които могат да провокират съществени затруднения, като пневмония, менингит, енцефалит, миокардит, мозъчна увреда, сепсис, парализа, рак и даже гибел - това посочват от Министерство на здравеопазването с обява в формалната си фейсбук страница.

Информацията е част от акцията в интерес на имунизациите. На специфичната страница в обществената мрежа „ Плюс мен “ се споделя, че гореизброените затруднения са породени от морбили, коклюш, хемофилус инфлуенце вид Б, епидемиологичен паротит, пневмококи, рубеола, дифтерия, полиомиелит, тетанус и вирусен хепатит Б. От Министерството акцентират, че имунизациите са изключително значими за бебетата и дребните деца.

" Срещу всяко едно от тези болести е налична ваксина. Ваксините защищават всички ваксинирани, само че са от изключително значение за предотвратяване на децата, при които без ваксини, смъртността и затрудненията биха били чести ", показват още от здравното министерство. 

Въпреки регистрираната позитивна наклонност за миналата година, с незавършена съществена имунизация от подлежащите деца в страната са 1691 деца против туберкулоза; 4030 против дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце и вирусен хепатит вид Б; 4406 деца против пневмококи и 4712 против морбили, епидемиологичен паротит и рубеола, разясниха преди дни от ведомството.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР