Ваксините са надеждата да спре предаването на вируса и мутирането

...
Ваксините са надеждата да спре предаването на вируса и мутирането
Коментари Харесай

Засякоха българска мутация на британския вариант на COVID-19

Ваксините са вярата да спре предаването на вируса и мутирането му. Всички ваксини у нас потвърдено защищават от английския вид, който господства на 95% в България. Това съобщи в ефира на проф. Ива Христова от Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

Двама души са диагностицирани с вид на ковид, който е разновидност от английския, само че е установен единствено в България. " До 2-3 седмици може да се откри дали има и други пациенти ", сподели тя. 

Проф. Ива Христова изясни, че съществена характерност на вирусите е да се трансформират. " Обяснението е в това, че селективният напън на антителата го трансформира. На доктрина след ваксина можеш да заразиш някого, само че на процедура това съвсем не се случва ", сподели още тя. 

Запитана какъв брой постоянно би трябвало да преваксинираме, проф. Христова отговори: " Въпросът не е толкоз, че имунитетът няма да издържи. Предполага се, че към 12 месеца, само че още ги нямаме тези 12 месеца, защото имунизирането стартира от предишното лято. Имунитетът евентуално ще издържи. Но вирусът се трансформира и поради променящие се вирус, евентуално ще се наложи идната доза да е с променения вирус, тъй че да може да блокира и новите разновидности, които се развиват. По отношение на имунитета, би трябвало да мине най-малко година, с цел да кажем дали в действителност устоя ". 

Има пробиви с медикаментите против COVID-19, изтъкна проф. Христова. По думите й, трябва да има щаб с потвърдили се експерти, с цел да е по-добра координацията в битката с ковид. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР