Ваксините са част от комплексната борба срещу COVID-19 и всички

...
Ваксините са част от комплексната борба срещу COVID-19 и всички
Коментари Харесай

Проф. Момеков изумен: Защо не се плашим от COVID-19! Неваксинираните са най-палави

Ваксините са част от комплексната битка против COVID-19 и всички хора би трябвало да се пазят. За това прикани ръководителят на Българското научно сдружение по фармация професор Георги Момеков в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му най-странно е, че неимунизираните са най-палави и се тъпчат в затворени пространства. Според него на затворено място е хубаво да се носят маски, когато не може да се избегне дистанцията. Момеков е на мнение, че хората не получават съответна и смляна информация за имунизациите.

Той уточни, че в целия свят има имунизирани хора, които попадат в лечебните заведения. " В България има различен феномен – никой не знае какво се случва с подправените документи ", добави Момеков. " За да можем да припишем една гибел на имунизация би трябвало да има причинно-следствена връзка. Заболяването би трябвало да плаши българите. Няма по какъв начин да заключим българската генетика в границите на нашата страна ", добави проф. Георги Момеков.

Той недоумява за какво хората не се опасяват от COVID-19 и не взимат ограничения, с цел да се предпазят. Според проф. Момеков би трябвало да се откри баланс сред сигурността на децата и визитата им на учебно заведение. Ваксинираните хора могат да се разболеят, само че не са в по този начин наречената девствена популация.

„ От COVID-19 могат да се генерират още нови заболявания, тъй като коронавирусът хапе сърцето и удря нервната система “, предизвести професор Георги Момеков.

По отношение на третата бустерна доза, Момеков означи, че ние сме с най-печалното покритие в Европа във връзка с имунизацията. " Хората сега се бомбардират от нелепости и в страната получават естрада от национални медии, което е доста необичайно ", недоумява професор Георги Момеков.

Той добави в умозаключение, че се работи по основаването на българска ваксина и лекарство против ковид.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР