Ваксините ни пазят от новите варианти на коронавируса. Това съобщиха

...
Ваксините ни пазят от новите варианти на коронавируса. Това съобщиха
Коментари Харесай

Проф. Мира Кожухарова: Ваксините ни пазят от новите варианти

" Ваксините ни пазят от новите разновидности на ковид ". Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирайки проф. Мира Кожухарова, консултант на министъра на опазването на здравето. По думите й няма лекарствен препарат, няма ваксина, която да подсигурява 100 % успеваемост, само че всички тези медицински средства са високо ефикасни и безвредни. Те ни дават късмет да не се разболеем или, в случай че това се случи, болестта да протече по-леко, е допълнила проф. Кожухарова. Поредна вълна на пандемията от COVID-19 ще има. Въпросът е какъв брой огромна ще бъде тя и това зависи от нас, е споделила още тя.

Страната ни продължава да бъде на последно място в Европейски Съюз по имунизация, което е доста тревожно, е коментирала проф. Кожухарова. По думите на експерта " морално обвързване на работещите с възрастни хора, с хора с тежки хронични болести, като медицинския и обществен личен състав, е в случай че не са боледували досега, да се имунизират против COVID-19. По този метод те понижават в доста огромна степен заплахата от болест както за себе си, по този начин и за хората, с които работят ", е показала още проф. Кожухарова.
 Близо 10 хиляди дози против COVID-19 са сложени в мобилните пунктове на Столичната община за два месеца Близо 10 хиляди дози против COVID-19 са сложени в мобилните пунктове на Столичната община за два месеца
Общо 9553 дози ваксина против COVID-19 са били сложени в мобилните имунизационни пунктове в София през миналите осем уикенда, съобща...

В момента страната ни е в извънредно добра епидемиологична конюнктура. Вирусът се популяризира доста едва, което от огромна част от хората се възприема като една пауза, по време на която можем да си починем от ковид и от имунизацията. По думите й това дава опция тъкмо в този момент хората да се имунизират.

Ако се събере броят на преболедувалите и на имунизираните, ще стане видно, че едвам половината население в България има имунитет против ковид. Според проф. Кожухарова дали ще бъде " Делта " разновидността или някой различен - това не е от изключително значение при невисок групов имунитет. Опасността изрично не е отминала, е споделила още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР