Ваксините на Pfizer и Moderna срещу коронавируса дават най-добри резултати

...
Ваксините на Pfizer и Moderna срещу коронавируса дават най-добри резултати
Коментари Харесай

Ваксините на Pfizer и Moderna - най-добри за трета доза

Ваксините на Pfizer и Moderna против ковид дават най-хубави резултати като бустерна доза, показва английско изследване, представено от BBC.

Изследването е първо такова на третите дози и е включвало седем разнообразни ваксини. Всички те са повишили до известна степен имунитета против Covid-19, само че Pfizer и Moderna са се показали най-добре. Според учените дори половин доза от Pfizer помага за укрепване на защитните сили на организма.

В изследването на близо 3000 възрастни, извършено от Университета в Саутхемптън и оповестено в Lancet, подсилващите дози са дадени към три месеца след втората доза от AstraZeneca или Pfizer. От седемте разнообразни тествани ваксини всички са се оказали безвредни, а страничните резултати са били главоболие или отмалялост. Като цяло РНК имунизациите на Moderna и Pfizer са дали най-хубав подтик на антителата и Т-клетките, за които е известно, че са значими фактори за успеваемостта на препаратите.

Смята се, че резултатите от точно от това изследване са накарали Обединеното кралство да поръча спомагателни 114 милиона дози от Pfizer и Moderna за идващите две години.

Вчера изпълнителният шеф на Pfizer съобщи, че имунизирането против Covid-19 може да се трансформира в годишно събитие и то в продължение на доста години.

По отношение на бустерните дози проучвания сочат, че те понижават риска от болест с 93%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР