Ваксинирайте се, казва на младите британският министър на здравеопазването Мат

...
Ваксинирайте се, казва на младите британският министър на здравеопазването Мат
Коментари Харесай

The Times: Животът никога няма да бъде нормален с Covid-паспорти

Ваксинирайте се, споделя на младите английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок, „ направете своето ”, с цел да отбраните баба. На което под 30-годишните може да отговорят яростно: пропуснали ли сте всичките ни други „ горчиви хапчета “, като заплащането на 9 000 английски лири за онлайн университети, работата в дребни жилища, самотата? И по този начин или другояче, минават месеци, преди да можем да получим имунизацията, написа журналистът Джанис Търнър на страниците на националния английски вестник The Times в материал, показан без редакторска интервенция от името на създателя. Ето какво гласи той в превод на " Фокус ":
Освен че разчита на алтруизма на младежите, държавното управление преследва техния Фомо (страх от пропускане), размахвайки Covid-сертификати. Представете си, че вашите другари са позволени до клубове, спортни игрища, даже кръчми - само че не и Вие! 
 С какво България притегля чужденците, даже по време на пандемия? С какво България притегля чужденците, даже по време на пандемия?
През февруари, когато нормално е пикът на зимния туризъм, в България са почивали едвам 39 433 чужденци или 87,1 % по-малко в ср...
Трудно е да се разбере, след неразбираеми министерски отговори и към момента аморфни проекти, какво в действителност са ваксиналните паспорти. (Първо споделяха, че са вътрешни документи вътрешни документи: в този момент наподобява, че ще бъдат нужни за пътешестване в чужбина.) Знаем, че те ще бъдат издадени до юли, когато на всеки възрастен ще е била препоръчана ваксина. Но откакто всички ще бъдем имунизирани, в случай че Мат Ханкок не е излъгал, казвайки, че те са „ нашият път към естественото “, за какво въобще се нуждаем от такива паспорти?
Ако са сериозен „ подтик “, с цел да накарат младите младежи да запретнат ръкави (да се ваксинират), добре, добре. Това работи за Израел, когато започването на работа измежду по-младите възрастови групи не върви. Ако паспортите са най-новата продукция на „ театъра за хигиена “, значително безсмислена мярка, която да ни накара да се усещаме по-сигурни след странна, безумна година, това също е добре. Също по този начин има смисъл, че за присъединяване в събития като край на Купата на ФА и други, към които към момента се подхожда внимателно, се изисква ваксина или тестване.
Но какво, в случай че паспортите са действителен проект и към август, след лятото, в което се любува свободно на кръчми и заведения за хранене, внезапно би трябвало да представим документи пред вратата им? Имам въпрос. Да приемем, че 94 % от клиентите на кръчмите, делът, който споделя, че ще се имунизира, са били имунизирани. При AstraZeneca вероятността от тежки болести понижава с 94%, а гибелта от Covid-19 със 100%. Така че рискът е безпределно дребен. Но, споделят хората, които поддържат паспорта, имунизираните към момента могат да предават Covid на неимунизираните, в това число бременни дами. Тогава за какво въобще да разчитаме на Covid-паспорти? Защо не тествате всички, които влизат в кръчмата?
След като получа втората си ваксина идващия месец, ще предположа, че съм в сигурност да отида на всички места: спектакъл, аероплан, даже (ужасът) Гластънбъри. Ето за какво, както милиони други, одобрих имунизацията. Ако доверието ни в нея е голословно, би трябвало да ни се каже.
Ако Covid-паспортите са краткотрайна успокоителна мярка, която да изкуши възрастните хора на шоу в Уест Енд или за вечеря с другари, оставете ги да ги стискат, до момента в който се почувстват в сигурност. „ Зелените паспорти “, издадени на имунизирани израелци и в този момент рядко се ревизират в питейни заведения и клубове: незабавно щом доверието се върне, те ще са ненужни.
 Повече стоене на слънце понижава риска от гибел от ковид Повече стоене на слънце понижава риска от гибел от ковид
По-голямото излагане на слънчева светлина видимо понижава риска от смъртност от COVID-19, защото има потвърдена връзка сред продължи...
Притеснението ми е обвързвано с това, че Covid-паспортите стават трайно вградени в живота ни. Англия се потвърди не като земя на свободата, а на послушни почитатели на разпоредбите и енергични заклеймители на несъгласните.
Положителното е, че сме носили маски значително без да се противим. Недостатъкът е, че приехме всевъзможни нарушавания на човешките права, ръководени от държавното управление, като новите насоки за извеждане на жителите на домовете за грижи. Сега, даже в случай че просто бутате остарялата си майка или наследник с увреждания към безоблачен парк, те би трябвало да бъдат сложени под карантина за 14 дни при връщане. Което няма смисъл, като се има поради, че работещите в тези, една пета от които се считат за съперници на имунизациите, идват и си отиват всеки ден от домовете, посещават магазини и скоро и кръчми.
В умозаключение британците демонстрираха забележителна приятност от мощното държавно управление, което ни споделя какво да вършим. Проучванията неведнъж демонстрират, че поддръжката за Covid-паспорти по принцип е забележителна. На такава известна политика мъчно ще се опълчи Борис Джонсън, без значение от неговите либертариански пристрастия. Министър-председателят е научил, посредством горчив опит, че остарелият, неприятен, Борис е по-малко обичан от скорошната му виновна версия. Covid-паспортите, са и политически капан за лейбъристите и либералите, които, въпреки и да не знаят каква ще съставляват, се афишират против тях.
Но толкоз ли сме пристрастени към „ мощното “ държавно управление, което ни споделя дали ни е разрешено да пием кафе на скамейка или да посещаваме обречен на смърт непосредствен, че не можем да забележим по какъв начин Covid-паспортите на имунизациите съставляват „ Мисия „ Пандемия “ “? Приемаме, че нашата независимост, достъпът ни до общественото притежание се основава на някаква форма на документ, която по-малко доброжелателно държавно управление може да отнеме.
Това не е дребна смяна в връзките ни с страната. Най-малкото, което би трябвало да пожелаваме, е Covid-паспортите да бъдат разисквани необятно и тези изключителни ограничения да имат избран период на годност.
 Италия се притеснява, че мафията е проникнала в акцията за имунизация Италия се притеснява, че мафията е проникнала в акцията за имунизация
Италианската мафия отклонява имунизациите надалеч от тези, които имат най-голяма потребност от тях, притесняват се депутатите. Докато Италия се бор...
Не е обикновено да се сканират медицинските ми данни всякога, когато навестявам ресторант, като се постанова да ангажирам 30-минутно плуване посредством приложение. Това е спонтанност: чудиш се по какъв начин обичаш да прекарваш деня и просто да го правиш. Освен това, откакто сме имунизирани, забравяме за риска, не се интересуваме кой кашля покрай нас в рейс, а не финансираната от страната меланхолия, животът ни да се ръководи вечно посредством инспекции и боязън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР