Ваксинираните срещу Covid-19 пациенти, на които им се налага да

...
Ваксинираните срещу Covid-19 пациенти, на които им се налага да
Коментари Харесай

Софиямед: Ваксинираните пациенти в болница са рядкост, изписват ги много по-бързо

Ваксинираните против Covid-19 пациенти, на които им се постанова да лежат в болница, са необичайност, като в това време те развиват доста по-малко затруднения и биват изписани доста по-бързо. Това демонстрират данни, предоставени от екипа на COVID-19 отделението на УМБАЛ " Софиямед ", член на Българска болнична асоциация.

" За месец август в отделението ни по-малко от 10% от пациентите са били имунизирани. От 1 до 21 септември нито един от признатите за лекуване пациенти не е бил имунизиран. Лечението на тези от тях обаче, които имат приключен имунизационен курс, беше доста по-кратко и с доста по-малко затруднения, в сравнение с при останалите “, изясняват експертите от " Софиямед “. По думите им част от пациентите, които постъпват при тях за лекуване са и такива с сложена единствено една доза.

Много е значимо точно такива хора да лимитират контактите си до 14 дни след слагането на втора доза от имунизацията, тъй като едвам най-малко след този период те са построили антитела против вируса. Лекарите от Covid отделението на болничното заведение поучават след привършване на имунизационния курс хората да продължат да бъдат спазвани противоепидемичните ограничения.

Според международната статистика 5% от ваксинираните лица, без значение от болестта, за което е сложена имунизацията, се заразяват и разболяват. Имунната реактивност при всеки човек е самостоятелна. Важно е да се посочи въпреки всичко, че при ваксинираните лица болестта, в това число и Covid-19, протича по-леко, с по-малко затруднения, в сравнение с при неимунизираните.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР