Ваксини и маски пазят София от грипа.Ваксини и маски пазят

...
Ваксини и маски пазят София от грипа.Ваксини и маски пазят
Коментари Харесай

Ваксини и маски пазят София от грипа


Ваксини и маски пазят София от грипа.
Ваксини и маски пазят София от пика на грипа. Това са двата фактора, които способстват в столицата да има по-ниска заболеваемост от междинната за страната, изясни пред вестник „ Телеграф “ някогашният началник на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф.Тодор Кантарджиев.През есента на 2023 година у нас е реализирано най-високото имунизационно покритие против грип. Повече от 30% от хората над 65% са получили ваксина против инфлуенца.

Най-много заболели има измежду децата. За да се понижи броят им, майките би трябвало да ги имунизират против грип, моли професорът.

По думите му назалната ваксина е добър избор, защото се поставя като спрей в носа и икономисва дискомфорта от убождането.
Обучение
София ще се размине с грипната зараза, а учениците в столицата няма да излязат във почивка, стана ясно от думите на здравния министър проф. Христо Хинков.

„ Случаите понижават в цялата страна, в това число и в столицата. Не вървим към национална грипна зараза. За София-област към момента са високи данните, само че там зависи от Министерството на образованието и науката дали ще е почивка или онлайн образование. Но като цяло има данни, че понижава грипната зараза, т.е. пречупва се върхът “, разяснява министър Хинков.

Заради мощното разпространяване на вируса в някои области децата са в грипна почивка, а други учат онлайн. В Пловдивска област  и във Велико Търново учениците ще бъдат в грипна почивка до 7 февруари. В Бургас вземат решение дали грипната почивка ще продължи и след вторник. Грипната зараза в област Варна се удължава, само че от през днешния ден учениците в морската столица се завръщат в класните стаи. В Ямбол онлайн образованието е до вторник в това число, в София-област до сряда. В  област Перник – до 9 февруари. Добрич е в грипна зараза, само че към този момент няма решение за почивка или образование от разстояние.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР