Ваксинацията срещу коронавирус започва утре в домовете за стари хора.

...
Ваксинацията срещу коронавирус започва утре в домовете за стари хора.
Коментари Харесай

Вучич: Ваксинацията срещу коронавируса започва утре

„ Ваксинацията против ковид стартира на следващия ден в домовете за остарели хора. Те са най-застрашената категория, по тази причина започваме с тях, " сподели през днешния ден сръбският президент.
Той добави, че е избавление за човечеството.
По думите на сръбския президент и някои хора от управителния екип на Сърбия ще се имунизират, без значение дали това е той, министър председателят или министър Дадия Кисич Тепавчевич.
Според Вучич имунизациите са били доставяни въз основата на двустранни сделки, без значение и Сърбия е може би единствената страна отвън Европейски Съюз в тази област, която е съумяла да набави избрани дози ваксини.
 Законопроект във Франция обвързва свободата на придвижване с имунизациите Законопроект във Франция обвързва свободата на придвижване с имунизациите
Законопроект, предусещащ да се обвърже напредването или упражняването на някаква активност с представянето на тест за ковид или с...
„ Започваме незабавно. AЛИМАС (Агенция за медикаменти и здравни продукти) получи проби от други ваксини, те ще продължат да си правят работата и тогава чакаме по-големи количества. Ваксината е избавление, имунизацията избави човечеството “, сподели Вучич. Той добави, че Сърбия към момента не може да се конкурира със страните от Европейски Съюз, само че подсети, че Сърбия е дала два милиона евро като подаяние за програмата за създаването на имунизацията.
" Очакваме да получим ваксини посредством тази стратегия, само че се оправяме и сами ", сподели Вучич и добави, че е значимо колкото се може повече хора да бъдат предпазени с имунизация.
„ Утре ще стартираме от домовете за остарели хора, тъй като е значимо да защитим тези хора. Когато погледнете всички цифри и проценти, има и по-млади хора, които чакат дълго време, изключително мъжете, само че максимален брой са тези на възраст над 80 години. Те са най-застрашени и по тази причина би трябвало да стартираме с тях, сподели Вучич.
Според него „ от средата на януари ще се организират повече всеобщи имунизации “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР