Ваксинацията срещу COVID-19 буквално разцепи България надве, което ни поставя

...
Ваксинацията срещу COVID-19 буквално разцепи България надве, което ни поставя
Коментари Харесай

COVID ваксините запалиха междузвездни войни

Ваксинацията против COVID-19 безусловно разцепи България надве, което ни слага в неповторима позиция. Няма друга страна в Европа с толкоз огромен % население, което да посреща на нож имунизацията.

Е, и най-развитите западни цивилизации не са подминати от сходни настроения, въпреки и в доста по-малка степен. Разбира се, в тази борба най-съществен е образецът на известните. Те са слушани, гледани и следвани от милиони. Мнението им има страхотна тежест.

Хубаво е, че звезди от родния спорт и шоубизнес дадоха образец, като се имунизираха обществено. Футболните Ботев и Локо от Пловдив одобриха мобилни екипи на стадионите си и приканиха почитателите да ги последват. През ВМА минаха Лудогорец и ЦСКА-София. Пак при ген. Мутафчийски се боцнаха звездите от куп столични театри.



Не може да не споменем Христо Стоичков, който спазваше до последната писмен знак на закона правилото за носене на маска при завръщанията си у нас. Камата призна, че слуша единствено ген. Мутафчийски и доцент. Кунчев, които са измежду „ ястребите “ на имунизацията и по-строгите ограничения.

Левски и Ботев (Враца) пък отвориха пунктове за имунизация на стадионите. Лично проф. Кантарджиев надзираваше обичания наследник отбор и със удовлетворение означи, че през единствено единия ден 120 почитатели са последвали образеца на любимците си. Виж, типично по врачански, локалната самодейност беше и оплюта, защото имунизацията се случи в неособено чисто помещение, а сестрата нямаше маска и ръкавици. Но „ бацетата “ са друга порода.

Немалко родни звезди непосредствено отхвърлиха да получат ваксини, само че не пожелаха публичност. Ще спестим името на един от най-силните ни тимове в груповите спортове. Въпреки изискването на управлението, че единствено имунизираните ще получат спомагателни бонуси, едвам един българин плюс чужденците се имунизираха против Коронавирус.

Певицата Милена Славова се трансформира надали не в знак на митинга, откакто избухна непосредствено против имунизациите във Facebook. „ Редовно ми трият мнението, само че това няма да ме спре “, показа пред „ Марица “ признакът на пънка (виж по-долу мнението).

Случаите с футболиста Йошуа Кимих и НБА звездата Кайри Ървинг безусловно разтресоха и не престават да тресат Германия и Съединени американски щати. Два от международните колоси, които са и образец за % имунизирани.

Германия не може да преглътне отхвърли на Кимих да се имунизира. Асът на Байерн наподобява идеалната реклама. Страхотен футболист, симпатично и непретенциозно момче, кумир на милиони, освен това освен в Мюнхен. Инатът му роди такива полемики, че немските издания пресметнаха по какъв начин отводът на Кимих е бил по-коментиран от състава на новото държавно управление! Интересното е, че още четирима от Байерн отхвърлят ваксина, само че даже не се загатват имената им.

Йошуа има простоват мотив - желае още време всички в фамилията да се убедят, че имунизациите са безвредни. И тогава ще се боцне, а в това време ще се тества през 3 дни.

Халфът не желае да чуе молбите и на Байерн, и на Бундестима, които гневно пропагандират за имунизация. Интересното е, че другояче Кимих взе участие интензивно в борбата против COVID-19, като оказва помощ със свои сътрудници на фондация.



Ървинг се трансформира в емблемата на антиваксърите в Америка. Асът на Бруклин Нетс няма право да играе във всички 42 семейства плюс гостуванията на Ню Йорк Никс. Такива са разпоредбите на щата Ню Йорк, който вкара наложителна имунизация на участниците в един мач - състезатели, съдии, аудитория! Мегазвездата беше изваден от тренировки и свикан да се върне незабавно откакто са имунизира. Не, не и не! Това е отговорът на Ървинг, макар че за година ще му коства 35 милиона $!

7-кратният участник в Мача на звездите вбеси половин Америка. Но тези дни почитатели антиваксъри проведоха протест в отбрана на Кайри пред залата. В Туитър поддръжка за баскетболиста изрази самата легенда на бокса Флойд Мейуедър-Джуниър.

Певицата Ники Минаж постоянно ядосва американците с постовете си против имунизациите за ковид. Убеден антиваксър е и супермоделът Даутцен Крус. Пост на хубавицата толкоз вбеси почитателите, че чак кака Жизел Бюндхен се възмути от реакциите. „ Познавам я като любящ човек, не заслужава тази ненавист “, безапелационна беше иконата Жизел, чийто брачен партньор Том Брейди, мегазвездата на американския футбол, се имунизира обществено.

Нормално, бранителите на имунизацията в Холивуд и другите звездни кътчета на Америка са в пъти, пъти повече.

Скалата, Хю Джакман, Ариана Гранде, Самуел Ел Джаксън и кой ли не още се снима, до момента в който го имунизират. Иконата на кънтрито Доли Партън освен го направи, само че непосредствено разписа чек за 1 милион $ в помощ на създаването на лек против COVID-19.

„ Марица “ попита звезди на родния спорт и шоубизнес какво мислят за имунизациите и би трябвало ли известни персони да се имунизират обществено, с цел да дадат образец.



Александър Сано, артист:

Отговорът зависи от интелектуално равнище

Отговорът зависи от интелектуалното равнище. Нека си раздвижим мозъка, стига с банални отговори.

Но проявлението на обществени персони идва малко допълнително. Утре подрастващите, като би трябвало да получат полово образование, отново ли известни персони би трябвало да дават персонален образец.



Тити Папазов, баскетболен треньор:

Аз го направих, само че няма да увещавам никого

Аз към имунизиран, което демонстрира отношението ми. Дали един човек ще го прави обществено - това е персонален избор. При всички случаи положителният образец увлича в някаква степен.

Не мога да осъждам хората, които не се имунизират. Някои хора не имат вяра, че толкоз бързо може да се направи хубава ваксина, и аз не съм индивидът, който ще потегли да ги разубеждава.

Не мога да осъждам реакциите на баскетболни звезди като Дюрант или Ървинг. Те могат да си го разрешат.

Милена Славова, певица:

Това е чист опит, а не медицина

Твърдо съм срещу не имунизациите въобще, а тези против коронавирус. Това са чисти опити, които не ни защищават. През три дни научаваме какви неща съдържат. Твърдя го, тъй като чета доста, проследявам отзиви на разнообразни лекари, в това число беседвам и с мои познати такива. Те са безапелационни, че това не е имунизацията. Ваксини са тези, които всички имаме от деца, в това число и аз.

Въобще, обърнаха го не на медицина, а на бизнес, който те прави подвластен надали не всеки месец да се боцкаш за нещо. Медицината е да защищава хората, не да ги държи в напрежение.



Камелия, певица:

Имам доста антитела и по тази причина се възпирам

Имам голямо количество антитела и по съвет на доктор не се имунизирам. Иначе бих го направила. Вярвам, че имунизациите са измислени за положителното на хората. Но! Като че ли хората не са осведомени добре в някои връзки и това ги смущава. Примерно - би трябвало ли да се имунизира, в случай че са го изкарали и имат антитела, по кое време. Чуват се разнообразни отзиви. Има доста мои познати в това състояние. Нямат ПСР тест, оттова документ, лимитират се правата им.

Не бих си разрешила препоръки съм хората, тъй като това е самостоятелно решение. Но въпреки всичко дано възрастни, хронично заболели, хора в застрашено положение го създадат. Видно е, че имунизациите понижават смъртността.



Стилян Петров, някогашен национал по футбол:

Темата разделя хората и е табу в нашето семейство

Ще запазя неутралитет по тематиката, по този начин сме го приели в моето семейство. Виждаме тези полемики какъв брой доста разделят обществото, какви разногласия стават и това не ни харесва. Темата не участва на диалозите ни вкъщи.

Знаете през какво минах, тъй че моето положение е по-особено и се преценявам с мнението на лекарите. Иначе всеки има право на избор, въпреки че протичащото се от време на време прескача разбиранията ми за народна власт.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР