Ваксинацията от втора фаза е почти приключила. Националният ваксинационен щаб

...
Ваксинацията от втора фаза е почти приключила. Националният ваксинационен щаб
Коментари Харесай

Започва IV фаза на ваксинация – възрастни и хора с хронични заболявания

Ваксинацията от втора фаза е съвсем завършила. Националният имунизационен щаб предлага да се премине към този момент към четвърта фаза - възрастните хора и тези с хронични болести.

Това сподели ръководителят на щаба проф. Красимир Гигов по време на седмичния брифинг за разпространяването на ковид у нас, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Проф. Гигов осведоми, че дневно се правят към 5 хиляди имунизации.

От своя страна изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаменти Богдан Кирилов заяви, че на следващия ден ще дойдат 57 600 дози от Оксфордската ваксина. До края на този месец чакаме общо 240 000 дози от имунизациите.

Вече има и предварителни упования за количествата ваксини, които ще дойдат в България през март. Страната ни чака над 500 000 дози, което ще разреши да бъде интензивен процесът на имунизиране, сподели още Кирилов.

По отношение на съветската компания, Кирилов сподели, че не престават консултациите сред Европейската организация за медикаментите и компанията, която се е заела с нейното показване през европейските управляващи. Очакваме през идващите седмици да имаме по-конкретна информация, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР