Ваксинацията на децата между 5 и 11 години в Гърция

...
Ваксинацията на децата между 5 и 11 години в Гърция
Коментари Харесай

Гърция започва ваксинация срещу COVID-19 на децата между 5 и 11 години в Гърция

Ваксинацията на децата сред 5 и 11 години в Гърция стартира от идната сряда. Това съобщи в изявление за телевизия Скай гръцката министърка на образованието Ники Керамеос и съобщи, че неотложно ще имунизира личния си наследник на 5,5 години. 

" Няма никаква полемика за вероятно затваряне на учебни заведения ", беше безапелационна тя. Според нея през последните две седмици броят на новите случаи на ковид в учебните заведения е понижен с 1000, а от общо 85 хиляди паралелки са затворени едвам към 15. 

Керамеос похвали учебните заведения за спазването на здравните протоколи. В момента учениците в Гърция си вършат два независими теста седмично, а при положение на заразяване на възпитаник или учител, контактните лица се подлагат на седем безвъзмездни теста. 

По данни на Керамеос над 85% от учителите са имунизирани, а измежду учениците в гимназиалния курс процентът на имунизираните наближава 50%. Във висшето обучение имунизирани са 95% от постоянните преподаватели. 

Платформата за опазване на час за имунизация на деца във възрастовата група 5-11 години ще бъде отворена в петък, а самите имунизации ще стартират от идната сряда. След като се имунизират, децата няма да са задължени да си вършат независими проби. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР