Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19,

...
Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19,
Коментари Харесай

МЗ: Ваксинацията е най-безопасният начин за изграждане на защита срещу COVID-19

Ваксинацията е най-безопасният метод за създаване на отбрана против COVID-19, оповестиха от министерството а опазването на здравето във фейсбук страницата си.

От ведомството изясняват, че протичането на COVID-19 е друго във връзка с признаци и тежест на болестта: могат да се следят безсимптомни, асимптоматични или тежки инфекции с пневмония и засягане на други органи. Тези инфекции могат да доведат до белодробна и мултиорганна непълнота.

Някои пациенти с COVID-19 не се възвръщат седмици и даже месеци след началото на болестта и не престават да страдат от тежки общи признаци –т.нар. " дълъг Коронавирус “, допълват здравните управляващи. 

Лицата, които са се заразили с COVID-19, могат да заразят своите другари, сътрудници и членове на фамилията, даже без да знаят това, предупреждат от министерството. От там допълват, че имунизацията против COVID-19 има забележителен принос за ограничение на пандемията.

" Ефективната и безвредна имунизация ще разреши да се облекчат рестриктивните мерки за контакт. За да се случи това, огромна част от популацията би трябвало да е развило имунитет против вируса. Ваксинацията може да способства за това в относително къс времеви период, с цел да се обезпечи допустимо максимален резултат при ограничение на пандемията и самостоятелна отбрана на жителите против тежко боледуване от COVID-19 " написа във фейсбук статуса.

От ведомството припомнят още, че имунизацията, в композиция със спазването на отдалеченост, носенето на маска и проветряването са други значими ограничения за понижаване разпространяването на SARS-CoV-2, защото ни защищава в изискванията на пандемия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР