Ваксинационните центрове в болниците да работят минимум до 22:00 часа

...
Ваксинационните центрове в болниците да работят минимум до 22:00 часа
Коментари Харесай

Мутафчийски предлага мобилни екипи и ваксинационни центрове на две смени

 Ваксинационните центрове в лечебните заведения да работят най-малко до 22:00 часа и да имат мобилни екипи. Това предлага шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Той беше първият, който получи втората доза от имунизацията на Pfizer във ВМА, където стартира реимунизацията на медиците. Втората доза ще бъде сложена на близо 100 медицински лица през днешния ден. 

Мутафчийски увери, че ваксинираните в болничното заведение нямат странични резултати след първата доза, с изключение на една лека алергична реакция. Във ВМА към този момент са имунизирани 717 души. 491 са в болничното заведение в София, останалите - в провинциалните лечебни заведения. Все още няма имунизирани в санаториумите.

ВМА има подготвеност да разкрие още 2 зали за ваксиниране. " Ангажирани сме с имунизирането на част от персоналните лекари. Първо ще стартираме с тези, които са в нашата поликлиника. Имаме ангажименти с шефове на учебни заведения и детски градини, има изпратени описи ", съобщи ген. Мутафчийски.

" Процесът става все по-масов. Предложихме и на Националния имунизационен щаб имунизационните центрове в огромните лечебни заведения да имат мобилни екипи, както и да работят най-малко до 22:00 часа ", сподели ген. Мутафчийски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР