„Ваксинационната кампания активно може да продължи с осигурени над 200

...
„Ваксинационната кампания активно може да продължи с осигурени над 200
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имунизационната кампания продължава активно с осигурените над 200 000 дози ваксини

„ Ваксинационната акция интензивно може да продължи с обезпечени над 200 000 дози ваксини против COVID-19 откакто през днешния ден дойдоха още 151 000 ваксини. По най-бързия метод РЗИ и персоналните лекари да имунизират искащите, да се отворят зелените коридори и ще имаме една сериозна войска от победили ковид – имунизирани и оздравели “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в хода на постоянното държавно съвещание и подчертава, че през април се чакат още над 700 000 дози ваксини.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3051973828364000
Премиерът напомни, че от на следващия ден, 1 април, порти още веднъж отварят театри, музеи, галерии, библиотеки, кина, фитнес центрове и спортни зали при 30% от потенциала им. Разрешават се също визитите в откритите площи, тераси и градини на заведенията за хранене при работно време до 23,00 ч.

По време на днешното държавно съвещание кабинетът утвърди втори Договор за подаяние на комплекти за тест за антиген „ всичко в едно “ за диагностика на COVID-19 за България от Европейската комисия. Дарението е по линия на специфичния инструмент на Европейката комисия, който подкрепя страните членки за справяне в битката с ковид, в това число посредством обезпечаване на ваксини за всички европейски жители. Съгласно контракта България ще получи 134 825 антиген теста „ всичко в едно “. Тези проби се употребяват в лечебните заведения, колите за спешна помощ диагностично-консултативните центрове и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР