Ваксината за превенция на COVID-19 може да бъде готова през

...
Ваксината за превенция на COVID-19 може да бъде готова през
Коментари Харесай

Професор от Оксфорд: Ваксина за COVID-19 ще има през септември

Ваксината за предварителна защита на COVID-19 може да бъде подготвена през идния септември, обратно на упованията, че най-краткият интервал за създаването ѝ е 12-18 месеца. Това съобщи пред лондонския вестник „ Таймс “ Сара Гилбърт, професор по ваксинология в Оксфордския университет.

Тя твърди, че е „ на 80% сигурна “, че препаратът, който основават с екипа ѝ, ще подейства. „ Това не е пресилване, с всяка минала седмица имаме от ден на ден данни, които преглеждаме “, показа Гилбърт и добави, че поставената времева рамка е реалистична, единствено в случай че целият развой по изобретението мине съвършено.

В идващите две седмици следва да стартира тестването върху пациенти, като съгласно нея изключителните ограничения във Англия затрудняват процеса, тъй като коронавирусът не се популяризира задоволително бързо.

По-ранобританското държавно управление заяви за своята подготвеност да финансира производството на милиони дози от имунизациите срещу болестта, които се потвърдят като ефикасни.

В началото на месец март стана ясно, че проучвателен центрове в страната заплащат на доброволци сред 2500 и 3500 паунда да се заразят непринудено с вируса, за могат по-късно да вземат участие в тестването на лекарството.

В международен мащаб повече от 70 екипа работят по ваксина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР