Ваксината срещу новия коронавирус няма да бъде широко достъпна преди

...
Ваксината срещу новия коронавирус няма да бъде широко достъпна преди
Коментари Харесай

Ваксината за COVID-19 няма да е широко достъпна още година |

Ваксината против новия ковид няма да бъде необятно налична преди средата на идната година, разгласи през днешния ден пред публицисти немският министър на образованието и научните проучвания Аня Карличек, представена от ДПА, като акцентира, че е значимо да се подсигурява, че имунизацията е доказано безвредна, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Няма да се отклоним от тази линия в Германия и в Европа ", акцентира тя на взаимна конференция със здравния министър Йенс Шпан и проф. Клаус Чичутек, ръководител на немския проучвателен институт " Паул Ерлих " (PEI), който е и медицински регулатор. И Карличек, и Шпан подчертаха, че имунизирането ще е непринудено.

Шпан е уверен, че ще има задоволително хора, които ще се запишат за имунизация, тъй че да бъде покрита квотата от 55-66 % от популацията, изисквана за реализиране на групов имунитет.

Германия отдели 750 милиона евро за поддръжка на създаването на ваксина, напомня ДПА. Базираната в Мюнхен компания BioNTech (БиоНТех), която работи дружно американския производител на медикаменти Pfizer ( " Пфайзър " ), ще получи 375 милиона евро, а CureVac (КюърВак) - 252 милиона. Министър Карличек добави, че на трета компания - IDT Biologika (ИДеТеБиологика), също ще бъде предоставена финансова поддръжка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР