Ваксината срещу коронавируса на компанията Novavax е 96 на сто

...
Ваксината срещу коронавируса на компанията Novavax е 96 на сто
Коментари Харесай

Ваксината на Novavax е 86% ефикасна срещу британския вариант на коронавируса

Ваксината против ковид на компанията Novavax е 96 на 100 ефикасна против истинската версия на новия ковид и 86 на 100 - против английския му вид, сочат резултати от клиничните проби във Англия, представени от Ройтерс.

В проучването във Англия, извършено измежду 15 000 души, имунизацията е посочила приблизително 90 на 100 успеваемост против леки, умерени или тежки инфекции. При 106 доказани случая на заразяване, 10 са измежду имунизирани хора, а 96 - при получили плацебо.

Само петима от заболелите са с тежка зараза и всички са от плацебо групата, като четирима от тях са инфектирани с английския вид на новия ковид.

При малко проучване, извършено измежду три хиляди души в Република Южна Африка, където господства бързо разпространяващият се локален вид на новия ковид, имунизацията е била ефикасна при 55 на 100 от случаите при хора без СПИН, само че изцяло е предотвратила тежко превозване на болестта. Очакват се резултатите от тестванията на имунизацията измежду 30 000 души в Съединени американски щати.

Компанията създава и ваксини против другите известни разновидности на новия ковид и има намерение да подложи на тествания тези препарати във второто тримесечие на годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР