Ваксината срещу коронавирус не пази на 100%. Ваксинираните трябва да

...
Ваксината срещу коронавирус не пази на 100%. Ваксинираните трябва да
Коментари Харесай

Ваксиниринате да се пазят и да спазват мерките

Ваксината против ковид не пази на 100%. Ваксинираните би трябвало да продължат да съблюдават ограниченията, тъй като вирусът продължава да се популяризира. Това съобщи представителят на България в Европейската организация по медикаментите проф. Илко Гетов в студиото на " ".

" Най-голямото предимство на имунизациите е, че те водят до по-леко изкарване на болестта, в случай че се разболеем и съвсем нулева нужда от хоспитализация. Но няма нещо, което може да ви подсигурява, че няма да се разболеете в никакъв случай ", безапелационен е експертът.

Генералната доктрина е, че механизмът на вируса и провалите от него по някакъв метод се екстраполират върху механизма на деяние на самата ваксина. Самите признаци, които се появяват след имунизация - главоболие, нараснала температура и така нататък, са присъщи и за инфектираните с COVID-19, разясни проф. Гетов.

По думите му хората, които са си сложили първа доза от векторна ваксина (такива са имунизациите да вземем за пример на " АстраЗенека " и " Джонсън и Джонсън " - б.р.) и не са получили странични резултати, би трябвало да си слагат и втора. " Рискът да се появи проблем по-късно е съвсем нулев ", увери професорът.

" ЕМА (European Medicines Agency - б.р) заключи, че е налице евентуална връзка сред имунизацията на " АстраЗенека " и появяването на тромбози. Поради което тази седмица е утвърдена смяна в продуктовата информация на имунизацията. Тя ще бъде налична на езиците на страните членки в сряда ", изясни експертът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР