Ваксината срещу COVID-19 на Центъра за изследвания „Гамалея“ след регистрация

...
Ваксината срещу COVID-19 на Центъра за изследвания „Гамалея“ след регистрация
Коментари Харесай

Русия съобщи дългочакана новина за ваксината срещу К-19

Ваксината против COVID-19 на Центъра за проучвания „ Гамалея “ след регистрация е доставена в лечебни заведения и първите доброволци ще я получат в близко бъдеще. Това съобщи Денис Логунов, заместник-директор на Института „ Гамалея “ за научна работа.

„ Третият стадий на тестване преди малко стартира, отворени са центровете, доставена е имунизацията и в близко бъдеще ще бъде приложена на първите доброволци “, сподели Логунов.

Министерството на здравеопазването на Русия записва първата в света ваксина за профилактика на COVID-19, създадена от Изследователския център „ Гамалея “ в съдействие с Руския фонд за директни вложения.

По-рано съветският министър на опазването на здравето Михаил Мурашко съобщи, че първите доставки на колета от съветската ваксина против COVID-19, наречена “Спутник 5” ще стартират през септември. Според него размерите на произвеждане ще се усилят до края на тази есен.

„ На първо място имунизациите ще бъдат доставяни за медицински служащи и учители. Ваксинацията ще бъде изцяло безвъзмездна и доброволна”, посочи министърът.

Учените в страната са събрали над 2500 доброволци за продължение на изследванията на имунизацията. Общо в тестването на имунизацията ще се включат над 40 хиляди души.

Ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев заяви, че фондът е получил заявки от повече от 20 страни, като са направени поръчки за пазаруване на над един милиард дози от имунизацията. Русия се е съгласила да създава ваксини в пет страни, което ще й разреши да създава до 500 милиона дози годишно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР