Ваксината срещу COVID-19 на „Оксфорд“ и „АстраЗенека“ е възможно да

...
Ваксината срещу COVID-19 на „Оксфорд“ и „АстраЗенека“ е възможно да
Коментари Харесай

ЕМА може да разреши ваксината на „АстраЗенека“ само за младите пациенти

Ваксината против COVID-19 на „ Оксфорд “ и „ АстраЗенека “ е допустимо да получи позволение за приложимост в Европа единствено за младите пациенти, защото няма задоволително данни за успеваемостта ѝ при хора на над 65-годишна възраст, заяви ръководителят на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) Емър Кук,

Пред отрасловата комисия в Европейския парламент тя уточни, че ЕМА ревизира данните, предоставени от фарма компанията за другите възрастови групи. Тя уточни, че не желае да предопределя решението на сътрудниците си, само че частичното позволение на база възраст е вероятен вид.

Ваксината на „ АстраЗенека “ е най-предпочитана от българските управляващи. От нея би трябвало да бъдат доставени 4,5 млн. дози за над 2 млн. български жители. Управляващите изрично отхвърлиха изказванията, че поръчката е резултат от политическо решение.

В изявление за изпълнителният шеф на „ АстраЗенека “ Паскол Сорио призна, че има „ лимитирано количество информация “ за резултатите от имунизацията при възрастните хора, само че побърза да подчертае, че от това, което се знае все още, има „ доста мощно произвеждане на антитела при възрастните хора, аналогично на това при младите “.

Той уточни, че би схванал решението на някои страни „ за всеки случай да употребяват имунизацията ни за младата група “: „ Честно казано, няма проблем. Няма задоволително ваксини за всички – в случай че желаят да употребяват друга ваксина за възрастните хора и нашата ваксина за младите, какъв е казусът? “.

През последните дни избухна скандал в Германия поради вестникарски изявления, съгласно които управляващите в бундесрепубликата са оценили успеваемостта на имунизацията при възрастните на едвам 8%. „ АстраЗенека “ отхвърлиха тези изказвания, само че от Берлин публично разясниха, че „ от есента насам е ясно, че по-малко пациенти в преклонна възраст са били включени в клиничните изпитвания на „ АстраЗенека “ спрямо изпитванията, проведени от други производители “.

Съединени американски щати не позволяват препарата, като управляващите там избраха да изчакат резултатите от огромно изследване с 30 000 американци от разнообразни възрастови и етнически групи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР