Ваксината от първо поколение, разработена от Pfizer/BioNTech, работи срещу варианти

...
Ваксината от първо поколение, разработена от Pfizer/BioNTech, работи срещу варианти
Коментари Харесай

Пфайзер: Ваксините ни срещу К-19 работят и срещу Делта варианта

Ваксината от първо потомство, създадена от Pfizer/BioNTech, работи против разновидности на ковид като варианта Делта и за момента не е належащо да се трансформира, съобщи изпълнителният шеф на немската компания BioNTech, представен от Франс прес.

" Възможно е през идващите 6 до 12 месеца да се появят спомагателни разновидности и това да изисква адаптиране на имунизацията, само че сега това към момента не е по този начин “, уточни пред публицисти Угур Шахин.

Решение за трансформация би трябвало да се вземе единствено в случай че е ясно, че имунизацията не работи или предлага единствено ниска отбрана против разновидностите на ковид. Бързо изменящата се обстановка значи, че определянето на времето за вярната смяна също е от решаващо значение, добави той.

" Вземането на решение сега може да се окаже неверно след три или шест месеца, в случай че господства различен вид на Covid-19. Следователно моментът на решението би трябвало да бъде подобаващ ", сподели той.

" В момента имаме положително схващане, че бустерна ваксина (допълнителна трета доза) против първичния вариант на ковид е изцяло задоволителна “, акцентира Шахин.

Компанията Pfizer неведнъж упорства за въвеждане на бустерна имунизация на фона на последната вълна на коронавирусна зараза.

Редица страни, в това число Франция и Германия, обявиха, че от септември ще стартират да оферират спомагателна имунизационна доза на възрастните хора и най-уязвимите групи.

Компаниите BioNTech и Pfizer към този момент доставиха към един милиард дози от тяхната взаимна ваксина допълнително от 100 страни или територии по света.

Те чакат годишният им индустриален потенциал да доближи три милиарда дози до края на годината, преди да се усили до четири милиарда дози през 2022 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР