Ваксината на Pfizer/BioNTech дава частична защита срещу Омикрон, който е

...
Ваксината на Pfizer/BioNTech дава частична защита срещу Омикрон, който е
Коментари Харесай

Две дози от ваксината на Pfizer дават частична защита срещу Омикрон

Ваксината на Pfizer/BioNTech дава частична отбрана против Омикрон, който е последната и хипотетично най-заразната разновидност на ковид до момента. Това сочи проучване на Африканския институт за здравни проучвания в Дърбан, Южна Африка.

Нивата на ваксинално добитите обезвреждащи антитела при хората с две дози от ваксинаата на Pfizer са близо 40 пъти по-малки, в сравнение с са при уханския вид - така наречен див вирус

Данните удостоверяват, че Омикрон е кадърен да заобикаля ваксиналния имунитет, само че не изцяло, което е положителната вест.

Загубата на имунитет е сериозна, само че не и цялостна, разяснява водещият откривател на института Алекс Сигал. Хипотезата е, че реимунизацията най-вероятно ще понижи риска от заразяване, изключително от тежко протичане.

Изследванията на Африканския институт са правени с кръвен серум от хората с две дози от РНК-ваксината, както и с преболедували, които имат две дози от същата ваксина. Изследването разумно е посочило, че преболедувалите имунизирани имат по-добра отбрана. Южна Африка не разполага с пациенти с бустерни дози.

" Хората, които нямат подсилваща доза, би трябвало да си сложат, а хората, които са били инфектирани, би трябвало да се имунизират ", споделя Сигал.

Данните от Южна Африка демонстрират, че внезапното нарастване на броя на инфектираните води до повишаване на пациентите в болница, само че не води до необикновен растеж на пациентите, които се нуждаят от О2 или слагане на апаратна вентилация. Това дава мотиви за оптмизъм, че разновидността на ковид е в посока на намаляване на неговата вирулентност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР