Ваксината на Пфайзер/Бионтех срещу коронавируса е показала ефикасност от 94

...
Ваксината на Пфайзер/Бионтех срещу коронавируса е показала ефикасност от 94
Коментари Харесай

Отлична новина от Израел за една от ваксините

 Ваксината на " Пфайзер " / " Бионтех " против ковид е посочила резултатност от 94 % при проучване с присъединяване на над един милион души, заяви най-голямата здравната застрахователна компания в Израел, представена от Франс прес.

Според компания " Клалит " нейни откриватели са тествали 600 000 души, получили двете предложени дози от имунизацията, и също толкоз хора, които не са се ваксинирали.

При имунизираните е открито понижаване с 94 на случаите на заразяване със признаци и спад от 92 % на случаите на тежко протичане на заболяването спрямо тези 600 000 души, които не са били имунизирани, показва в официално съобщение здравният осигурител.

Ефикасността на имунизацията се резервира във всички възрастови групи, в това число при хора на над 70 години, прецизира компанията.

От средата на декември предходната година до момента в Израел са имунизирани над 3,8 милиона души, като на 2,4 милиона от тях е сложена втора доза. От една седмица страната с 9 милиона поданици последователно излиза от третия си локдаун. До края на март управляващите се надяват да са ваксинирали цялото население на възраст над 16 години.

Огласяването на предварителните резултати на този стадий цели да изтъкне пред хората, които не са се имунизирали, че имунизацията е доста ефикасна и предотвратява високата заболеваемост, изясни " Клалит ".

Застрахователят отбелязва, че до момента проучването се прави минимум 7 дни откакто изследваните са получили втората си доза. Всяка минала седмица ни дава опция да бъдем по-точни в оценката си, акцентира той.

До момента Израел употребява единствено ваксини на " Пфайзер " / " Бионтех ", макар че разполага с известно количество ваксини и на компания " Модерна ".

От началото на епидемията в страната са доказани 723 038 случая на КОВИД-19, като 5368 от инфектираните са умряли.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР