Ваксината на Merck&Co срещу вируса Ебола получи препоръка за одобрение

...
Ваксината на Merck&Co срещу вируса Ебола получи препоръка за одобрение
Коментари Харесай

Ваксина срещу Ебола е одобрена от европейския здравен регулатор ЕМА

Ваксината на Merck&Co против вируса Ебола получи рекомендация за утвърждение от европейския регулатор на медикаментите в петък, като направи крачка към превръщането в първата публично утвърдена ваксина против смъртоносната болест , оповестява " Ройтерс ".

Европейската организация по медикаментите - EMA заяви, че нейният комитет за медикаменти за хора (CHMP) предлага да се даде позволение за стартиране на пазара в Европейски Съюз, като имунизацията да бъде обозначена като Ervebo за лица на възраст над 18 години, които са в риск от контакт със заирския вирус Ебола.

Окончателното утвърждение зависи от Европейската комисия , която нормално следва рекомендациите на CHMP.

Световната здравна организация - СЗО приветства решението, като съобщи, че ще премине към преквалификация на имунизацията . Програмата за предварителна подготовка на СЗО е услуга, която оказва помощ да се обезпечи достъп до медикаменти за тежки болести като ХИВ/СПИН и малария.

" Условното позволение за първата в света ваксина против Ебола е успех за публичното здраве и удостоверение за невижданото съдействие сред редица специалисти в международен мащаб ", разяснява генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Адханом Гебрейсус.
 СЗО бие паника: Ебола е опасност за здравето в интернационален проект
СЗО бие паника: Ебола е опасност за здравето в интернационален проект

Заразен е пренесъл вируса в град с два милиона души в Демократична република Конго

Хеморагичната тресчица, открита за първи път в Конго през 1976 година, се популяризира посредством пряк контакт с телесни течности и нормално убива почти половината от тези, които заразява .

Понастоящем няма утвърдени лечения за Ебола , а данните от тествания и стратегии за приложимост демонстрират, че Ervebo е ефикасна за отбрана против вируса след еднократна доза , заяви EMA.

Ваксината е тествана при към 16 000 души и сега в развой на утвърждение в Съединени американски щати .

Настоящата зараза от Ебола в Демократична република Конго е заразила над 3000 души .
 Светът не е подготвен за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души
Светът не е подготвен за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души

Експерти на СЗО и Световната банка: Този сюжет е изцяло достоверен и напъните на държавните управления са отчайващо недостатъчни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР