Ваксината на АстраЗенека вероятно е отговорна за това, че въпреки

...
Ваксината на АстраЗенека вероятно е отговорна за това, че въпреки
Коментари Харесай

Експерт: Ваксината на „АстраЗенека“ спасява Великобритания от висока смъртност с „Омикрон“

Ваксината на " АстраЗенека " евентуално е виновна за това, че макар многото случаи на " Омикрон " във Англия, смъртността и хоспитализациите не се покачват, счита някогашният отговорник по имунизирането на Острова.

Клайв Дикс счита, че извънредно издръжливият клетъчен имунитет, който имунизацията провокира, евентуално ще защищава цялостен живот.

" Ако погледнем какво става в Европа - има повишение на новите случаи на ковид и последващото по-късно нарастване на смъртните случаи. Във Англия това не се случва ", споделя Дикс

" Личното ми мнение е, че това се дължи на имунизацията на " АстраЗенека ", с която сме предпазили най-уязвимите групи ", споделя той.

По думите му данните от Оксфорд са, че имунизацията провокира мощен клетъчен имунитет, който може да бъде пожизнен в някои случаи ", споделя Дикс.

Оксфордската ваксина беше утвърдена през декември и Англия първа стартира всеобща имунизационна акция. С увеличение на имунизираните в международен мащаб стана ясно, че препаратът на " АстраЗенека " провокира доста рядко срещан непряк резултат, който води до застрашаващи живота кръвни съсиреци.

В множеството страни в Европа потреблението на " АстраЗенека " беше прекъснато, откакто ползата към препарата спадна, само че Англия продължи да го слага на възрастни хора и уязвими групи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР