Ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 е постигнала 79% ефикасност срещу

...
Ваксината на AstraZeneca срещу COVID-19 е постигнала 79% ефикасност срещу
Коментари Харесай

AstraZeneca достигна 79% ефикасност в клиничните тестове в САЩ

Ваксината на AstraZeneca против COVID-19 е постигнала 79% резултатност против симптоматични прояви на заболяването, както и 100% резултатност при попречване на тежко боледуване и хоспитализация измежду всички възрастови и етнически групи. Резултатите са от третата фаза на клинични проби, извършени в 88 центрове в Перу, Съединени американски щати и Чили. В тях са се присъединили над 32 хиляди доброволци.

Независим съвет за наблюдаване на данните е открил „ липса на висок риск от тромбоза или даже събития, характеризиращи се с тромбоза, измежду 21 583 участници, получили най-малко една доза от имунизацията “, показват от AstraZeneca.

Около 20% от хората са от възрастовата група на и над 65 години. При тях тестванията са достигнали резултатност от 80%, твърдейки в сигурността на препарата за използване при по-възрастните.

Една част от участниците в изследването са получили две дози от имунизацията, а други – плацебо в период от 4 седмици. Данните ще бъдат изпратени на американските регулатори, като част от кандидатурата за незабавно утвърждение на имунизацията на англо-шведската компания.

На този декор в Европа препаратът бе подложен на незабавно следствие по-рано този месец след смъртни случаи на лица, ваксинирани с AstraZeneca. Европейската организация по медикаментите (ЕМА) стигна до заключението, че имунизацията е „ безвредна и ефикасна “ в предварителната защита на ковид и „ не се свързва с увеличение на общия риск от тромбоемболични събития или кръвни съсиреци “, напомня CNN.

По-рано, в края на предишния ноември, клинични тествания на Оксфордския университет и AstraZeneca демонстрираха вариращи стойности в ефикасността на препарата. Тогава ставаше дума за проучване, извършено в два сегмента – при единия ефикасността бе към 90%, а при другия – към 62%. Комбинирането на двата резултата даде към 70.4% резултатност.

В режима, постигнал 90%, са били признати две дози – първо половинка, а по-късно цяла. При режима с по-ниска резултатност са били приложени две цялостни дози в период от най-малко един месец.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР