Ваксината е единственото ни оръжие, ако се колебаете - имунизирайте

...
Ваксината е единственото ни оръжие, ако се колебаете - имунизирайте
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Забелязвам спад в интереса към ваксинацията, но и затишие на вируса

Ваксината е единственото ни оръжие, в случай че се колебаете - имунизирайте се, има задоволително дози. Това прикани в ефира на БТВ доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.

"В никой кабинет няма да се върне пациент за имунизация. В заповедта на министър Стойчо Кацаров има заложен приоритет на имунизация на хората над 60 години, а не възбрана за ваксинацияна другите групи ", изясни медикът.

Забелязвам спад в интереса за имунизация, само че и мъртвило на вируса, разкри доктор Брънзалов.

"Ваксината на "Пфайзер " е доста комфортна, през 21 дни се слагат дозите, а по-късно човек е предпазен ", заяви зам.-председателят на БЛС.

"Решенията се взимат политически, а не от Щаба. Националният действен щаб се оправи - трябваше да се взимат сложни решения, обикновено е членовете на НОЩ да поемат негативизма в такава обстановка. България се оправи прелестно с епидемията ", съобщи доктор Брънзалов.

"Нека всички бъдещи политици да работят на правилото на надграждането, а не на рушенето. Забравя се какво е направено - да се замислим над положителните неща ", прикани зам.-шефът на БЛС

"Какъвто и вариант да пристигна в България, системата е доста по-подготвена ", разяснява доктор Николай Брънзалов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР