Ваксина с кауза е най-новата инициатива на Mетро България, чието

...
Коментари Харесай

"Метро" предоставя ваучери или дарение от 20 лв. при ваксиниране в обекти на веригата

" Ваксина с идея " е най-новата самодейност на " Mетро България ", чието начало бе на 3 септември. Търговската верига обезпечи пунктове за имунизация против COVID-19 на територията на своите хипермаркети в София, Пловдив, Бургас, Велико Търново и Варна. Всеки, избрал да се имунизира в тези центрове, ще получи ваучер на стойност 20 лева, който може да употребява за извършване на покупки в магазина или да подари за идеята на фондация BCause " Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, починали в борбата с Covid-19 ".
В съдействие със здравното министерство
Инициативата е в партньорство с Министерството на здравеопазването и районните здравни инспекции. " Организацията на самите имунизационни пунктове и екипи се реализира от районните здравни инспекции по градове. " Метро " спомага само с даване и отделяне на мястото и належащо съоръжение (контейнер/шатра, бюра, столове и т.н.) ", разясниха от компанията за " Капитал ".

В пунктовете са налични всички типове ваксини против COVID-19, утвърдени от Европейската организация по медикаментите (EMA). Целта на самодейността е поддръжка на имунизационната акция посредством даване на спомагателни благоприятни условия за имунизация. " Надяваме се това да способства за по-лекото прекосяване през актуалната четвърта вълна на пандемията и да докара до понижаване на потребността от въвеждане на мощно рестриктивни ограничения. Един от най-тежко засегнатите от рестриктивните мерки е ХоРеКа секторът, на който " Метро България " е приближен сътрудник от стъпването си на българския пазар преди повече от 20 години ", разясниха от компанията за " Капитал ".
За първия уикенд - 731 дози ваксини
От веригата прецизираха, че не са фиксирали съответен бюджет за " Ваксина с идея ". " Имаме изчислена първична прогноза на база поток на клиенти по магазини и потенциала на екипите да слагат избран брой ваксини за един ден. Обсъждаме нашия принос съгласно интереса към акцията ", разясниха за " Капитал " от " Метро България ".

За първия уикенд от началото на акцията в пунктовете, ситуирани в петте града, са сложени общо 731 дози ваксини. Към момента към 20% от имунизираните жители са избрали да дарят своите ваучери за идеята на фондация BCause " Фонд #ЗаДецатаНаГерои медици и учители, починали в борбата с COVID-19 ", демонстрира статистиката на веригата.

Ваксинационните пунктове ще работят през целия месец септември. Обсъжда се на по-късен стадий да бъдат добавени и други пунктове. " Предстои да уточним опциите с районните здравни управляващи за останалите градове, в които имаме търговски обекти. Гъвкави сме и съгласуваме своите дейности. Ние сме в непрекъснат контакт със здравните управляващи и съгласно опцията на екипите и потребностите от поддръжка бихме могли да реагираме и с удължение и разширение на акцията в нашите хипермаркети ", обобщават за " Капитал " от " Метро България ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР