Ваканцията за Максимилиан Меделиев се превръща в кошмар, заради дюнер,

...
Ваканцията за Максимилиан Меделиев се превръща в кошмар, заради дюнер,
Коментари Харесай

Младеж си купи дюнер край плажа във Варна и стана страшно!

Ваканцията за Максимилиан Меделиев се трансформира в призрачен сън, поради дюнер, платен край плажа на Варна.

„ Просто се отрових. Имаше някакво развалено месо. Усетих го по усета. След 1-2 часа ми стана доста неприятно. Болеше ме корема и се наложи да вървя до незабавното “, споделя младежът пред камерата на „ Здравей, България “ по „ Нова телевизия “.

От началото на сезона здравните управляващи във Варна записват приблизително сред 35 и 40 случая на чревни инфекции за седмица. Най-често до хранителни натравяния се стига поради неприятна хигиена и погрешно предпазване на продуктите, с които се подготвя храната край плажа.

„ Имаме сосове, които се изразходват в границите на часове. Просто няма време да се скапват. В наличието им написа, че няма яйца и няма какво да се скапе всъщност”, изяснява търговецът на дюнери Людмил Христов.

По думите му до момента не е имало недоволства от клиенти. Месото се пече на високи градуси, а инспекциите на контролните органи били чести.

Д-р Костадинка Маринова от Агенцията по храните във Варна пък сподели, че досега при инспекции, осъществени от тях, не са открити съществени нарушавания.

„ По принцип всички храни би трябвало да бъдат предпазени, покрити и да се съхраняват при условия, които да обезпечат сигурността им. Ако е в пиков час от деня, когато се подготвят непрестанно сандвичи за известно време е възможно сосовете да бъдат навън и да се държат питателните артикули навън. Сосове и майонези би трябвало да се съхраняват в хладилници”, добави доктор Маринова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР