Ваканционно селище Албена“ е приютило 818 украински граждани, като близо

...
Ваканционно селище Албена“ е приютило 818 украински граждани, като близо
Коментари Харесай

В курортен комплекс „Албена“ са настанени над 800 украинци

Ваканционно населено място „ Албена “ е приютило 818 украински жители, като близо 270 от тях са деца, оповестяват от комплекса.

Осигурени са условия за онлайн образование на децата в ученическа възраст, а за най-малките са планувани кръжоци по изобразяване и танцови вечери. Голяма част от бежанците към този момент посещават курсове по български език и всяка събота вземат участие в разчистване на прилежащите паркови пространства. Предприети са и нужните ограничения за тяхната сигурност, споделят от управлението на курорта.

В седмицата преди Великден ваканционното населено място ще посрещне група професионални състезатели по гимнастика от Украйна, които ще употребяват съществуващата база за спортната си подготовка.

На Велики четвъртък настанените бежанци ще могат да вземат участие в ателие за боядисване на яйца, а на Велика събота – в приготвянето на обредни хлябове и козунаци.

За неделя заран за искащите е проведено посещаване на празничната Великденска литургия в храм „ Свето Успение Богородично “ в близкото село Оброчище. След това е очакван обяд с тематични ястия, а в края на деня на морския бряг ще има фестивал на хвърчилата, споделя Красимира Стоянова, изпълнителен шеф на „ Албена Тур “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР