Важното е тези избори да се проведат чрез масово гласуване.

...
Важното е тези избори да се проведат чрез масово гласуване.
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Най-голямата манипулация ще стане, ако масата българи не излезе да гласува

 " Важното е тези избори да се проведат посредством всеобщо гласоподаване. Освен пандемията различен утежнителен фактор е раздуханата тематика за вероятни фалшификации на вота. И двата фактора отблъскват огромни елементи от българското общество. Най-голямата операция ще стане, в случай че масата българи не излязат и не гласоподават. Всякакви измами, всевъзможни операции, платен избор и притискани хора ще потънат, в случай че българите излязат всеобщо ". Това съобщи пред БНР политологът и създател на институт " Рего “ Калоян Методиев. 

Методиев акцентира, че за задачата са нужни две неща: едното е да се обезпечи на хората почтен избор посредством наблюдаващи, покровители и видеонаблюдение, което предлага опозицията и което предложение към този момент се е подкрепило от доста страни. 

" Второто е да разбираем, че при добра организация и защитни ограничения е безвредно да се гласоподава. Тогава може да се роди едно устойчиво ръководство, което да ни приведе през остатъка от рецесията, което да се оправи с проблемите в стопанската система, опазването на здравето и с всички други проблеми, които имаме като общество в страната. “ 

Политологът разяснява, че от консултациите при президента се е родил повече безпорядък, в сравнение с изясненост. Методиев разясни, че  хвърлянето в общественото пространство на нереализуеми сега неща като гласуването по пощата основава комплициране в обществото. 

" Големият въпрос е за честността на изборите.  Затова самодейността на Българска социалистическа партия за обединяване за почтени избори е добра и бе подкрепена от десетки партии и организации. Идеята е всички да обединят запаси за покриване на всички секции с наблюдаващи и покровители, както и с разяснителна акция, че не е рисково да се гласоподава и че е значимо хората да дадат своя избор. Важно е да се разсеят подозренията, че тези избори са обречени. Не, не са обречени, по тази причина се вършат избори и по тази причина би трябвало като общество да тръгнем дружно. Независимо дали някой желае смяна или не, всички би трябвало да гласуваме “, разяснява основателят на институт " Рего ". 

Относно отхвърли на Слави Трифонов да се включи в акцията за почтени избори, Методиев разяснява по този начин: " Трифонов сподели, че е на другия бряг, затова той се дефинира от страната на ръководещите. “ Политологът бе безапелационен, че конфликтът на идните избори ще бъде сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. 

Според Методиев темпът, с който се имунизират искащите български жители е стеснителен, като имунизирането в България е 7 пъти по-бавно от това в другите страни. Той изрази опасения за умишлено неглижиране на този развой: " Ако има по-голям брой имунизирани, хората ще отидат по-спокойно да гласоподават. Не положително преговаряне за доставка на имунизациите и неналичието на учредителен потенциал от ръководещите, който се вижда  от метрото до каквото се сетите. До каквото се допрян - рухва. “ 

Анализаторът изрази мнение, че предизборната акция към този момент е почнала, като тя ще бъде една от най-динамичните и тежки от позиция на оклеветяване и конфликти.

Помолен да разяснява социологическите прогнози, които гравитират в общественото пространство, Методиев отговори, че поради коронавирус рецесията, напрежението измежду обществото и изхабяването на ръководството наподобяват акордеон, като съгласно това в идващия парламент могат да влязат сред четири и осем партии. " Хипотезите са доста, по тази причина би трябвало да се фокусираме върху самите избори “, акцентира той. 

" Предложението на Стратегическия съвет към президента за промяна на управническия модел не става за четене. Това са едни общи приказки, пожелания и неразбираеми витиевати формулировки ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР