Важното е не само какво се удържа, но и какво

...
Важното е не само какво се удържа, но и какво
Коментари Харесай

Важно е и какво остава след като платим данъците, обясни Димитър Манолов

Важното е освен какво се удържа, само че и какво остава след данъчното облагане , съобщи президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

Той означи, че когато от един приход примерно от 500 лв. ти останат 450 и от един приход от 10 000 лв. ти останат ти останат 9 000 лв., разликата се вижда.

 Не пипайте налозите, зове Менда Стоянова Обновена
Не пипайте налозите, зове Менда Стоянова

Ако влезем в еврозоната, ще е по настоящия валутен курс

Ако се вкара необлагаем най-малко, парите, които ще останат разполагаем, мигновено ще отидат за ползване. Ако този развой се направлява рационално, дружно с диференцираните ставки по Данък добавена стойност, то тогава тези средства, ще отидат и в развиване на българското произвеждане, а не за вносни артикули за потреблението.

Той даде образец, че диференцирани ставки по Данък добавена стойност могат да бъдат въведени за цени, които се виждат , които са контролирани и които няма къде да бягат, тъй като едно от терзанията е, че в случай че се вкара диференцирана ставка, тя ще остане у търговеца .

 Инициатива за диференцирано Данък добавена стойност и анулация на плоския налог
Инициатива за диференцирано Данък добавена стойност и анулация на плоския налог

Дори хората, които получават обществени помощи, заплащат Данък добавена стойност, когато купуват самун и мляко

Ако се вкара понижено Данък добавена стойност - да речем за вода, електрическа енергия, за медикаменти - артикули, които по този начин или другояче са под наблюдаване, за някои от храните (където признавам, че е малко по-сложно за наблюдаване и за контрол) - само че би трябвало да се тръгне от някъде. И най-дългият път стартира с една дребна крачка, заключи Манолов.

По мотив изявлението на Менда Стоянова да не се трансформират налозите, той напомни, че би трябвало да сме наясно, че приходите от заплата не са обществено заплащане, а са функционалност на направеното .

И когато приказваме за работна заплата, би трябвало да приказваме за възнаграждение за количество и качество на вложен труд . И единствено когато това количество и качество е прието от пазара посредством цената на съответната продукция може да има покачване на заплатите.

Относно самодейността " Да спрем машината за неравенства ", която цели преразпределение на данъчната тежест, Димитър Манолов означи, че синдикатът от години упорства за промени в данъчната система, измежду които и за диференциация на Данък добавена стойност у нас. Според поддръжниците на самодейността системата на данъчно облагане е такава, че натоварва най-силно нискодоходните групи, което е незаслужено .

Говорейки за диференцирания Данък добавена стойност, Манолов означи, че от към 2006-та - 2007-ма година " Подкрепа " упорства за въвеждането на разнообразни данъчни ставки - в разнообразни разновидности.

От една страна - диференциран Данък добавена стойност, за който се приказва , говорили сме и за възобновяване на данъчен заем на физически лица против показани документи за осъществени заплащания, което би повишило и събираемостта.

Знаете, че в този момент като отидете на пазара и никой не ви дава касова записка за кг домати - обаче, в случай че ви върнат ДДС-то вие ще си я поискате - нали по този начин. Твърде доста хора от всички страни на политическия набор настояват, че това нещо, което назоваваме плосък налог не работи , от него няма смисъл и че то би трябвало да бъде преправено, добави Манолов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР