„Важното е да не неглижираме спазването на мерките, защото рано

...
„Важното е да не неглижираме спазването на мерките, защото рано
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: „Делта” вариантът има мутации, които още са неизвестни

„ Важното е да не неглижираме спазването на ограниченията, тъй като рано или късно „ Делта” разновидността ще влезе у нас. Вероятно е казусът в Плевен да остане индивидуален, само че не трябва да изключваме появяването на разновидността и на други места”, съобщи в ефира на шефът на центъра по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова.

Тя акцентира, че сега позитивните проби са прекомерно малко, с цел да се отделят такива, които да бъдат секвенирани. Относно открития в страната така наречен индийски вариант, проф. Христова счита, че момичето, което го е внесло, сигурно се е срещало и с други хора, с изключение на с приятеля си в Плевен. Напълно е допустимо да съществуват незнайни, защото изследването се прави от РЗИ – Плевен. Те би трябвало да показват разбор на проучването си в най-кратки периоди.

„ Самият индийски вид има свои разнообразни модификации. Става дума за разнообразни разновидности. И все още два от три определителя, които полазваме, дават тестът като индийски вид, само че има трети, който е неустановен. Вижда се, че е обособена генетична линия всред другите, само че не е ясно към кои би трябвало да се съотнесе. Така беше и с английския щам”, изясни проф. Христова.

Тя изясни, че във Англия този вид е взел превес над английската разновидност. Според нея това се е случило, тъй като той е по-силен и по-заразен. Проф. Христова е на мнение, че в този момент е моментът за имунизация, с цел да може обществото да се приготви за възможна последваща вълна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР