Важното е, че преди да се случи нещо по-голямо ние

...
Важното е, че преди да се случи нещо по-голямо ние
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Проблемът със сигурността в София е тлеел години, ...

Важното е, че преди да се случи нещо по-голямо ние седнахме и обсъдихме тези проблеми.Това сподели кметът на София Васил Терзиев пред bTV.

 

" Едно от значимите неща, които би трябвало да се създадат е тактика дружно със Столична дирекция на вътрешните работи, да се разпределят всички отговорности и да се откри къде липсват щатове и бюджет ", акцентира кметът на София.

 

Терзиев изясни, че на държавно равнище е имало предпочитание за смяна. Освен инвестицията във видеонаблюдение и камери трябвало да се надградят системите. И да се построи спомагателен програмен продукт с лицево различаване, който да е обвързван с останалите институции, с цел да се следи за сигурността в действително време. Трябва да се влага и в осветлението на града. Ще има и зам.-кмет по сигурността, изясни той.   

 

Комфорт в ръководството няма. Никой от нас не се заблуждава, че това ще бъде един сложен мандат. Можем да се фокусираме върху решенията и да не се оплакваме от компликациите. Предстоят ни значими решения за ръководството на общинските сдружения. Когато би трябвало да се вземат сложните решения, виждаме къде са болшинствата, добави Терзиев.

 

За дупките по улиците столчиният кмет съобщи: „ Един от огромните проблеми, дружно с неналичието тук-там за паркиране, качеството на въздуха. Програмата за реновиране на тротоарите върви сносно. Ще изчерпим всички заложени пари тази година. Сега се борим за това по какъв начин да се синхронизира работата на комуналните сдружения с работата по нашите финансови планове, с цел да избегнем когато се прави една улица. Предприети са стъпки, следва да напоравим координационна група, с цел да решим тези дефицити и да реализираме по-добър дългогодишен резултат. Възложил съм на районните кметове да изчислят какъв брой ще коства цялостната реставрация на транспортната инфраструктура ”.

 

Терзиев приказва и за чистотата на града. „ Основният проблем е доста разграничената отговорност. За градинката сред блоковете са виновни жителите, за мястото към кофата за отпадък – сметоизвозващата компания, за трета зона са „ Зелени системи ”. Отне ни известно време да разберем кой защо дава отговор, по тази причина в този момент картираме столицата, с цел да е ясно чия е отговорността. Върху географските карти ще нанесем всичко, с цел да се види всяко едно каре чия отговорност е ”.

 

„ За „ Топлофикация ” решението е да хвърлим горещия картоф на страната, другото нещо е да се приказва за продажба. Аз съм безапелационен, че продажба на „ Топлофикация ” не трябва да се позволява. За излекуване на сдружението би трябвало да се премине през замяна на надзорния съвет, избор на нов управнически екип, намиране на вложения за финансовата стратегия, да се запушат дупките. Може да се мине през концесия, само че направена, както би трябвало. Това ще бъде един доста дълъг развой. Категорично обаче не може да се продължава по сегашния път с трупане на отговорности ”, счита градоначалникът.

 

Във връзка с кончината на патриарх Неофит, кметът сподели:

 

Ще спазим протокола. Най-добрият метод да отдадеш респект на един човек, е когато се вслушаш в думите на един човек и ги вплиташ в делата си. Този човек постоянно е приказвал по какъв начин би трябвало да градим мостове и да си прощаваме, както и да има единство, макар грешките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР