„Важното е, че контролните органи вършат своята дейност и разкриват

...
„Важното е, че контролните органи вършат своята дейност и разкриват
Коментари Харесай

Бисер Петков: Злоупотреби могат да се извършват и с пенсии за осигурителен стаж

„ Важното е, че контролните органи правят своята активност и разкриват такива схеми, допускам, че ще си свършат работата докрай”. Така общественият министър Бисер Петков разяснява акцията в Силистра, при която беше арестуван шефът на Национален осигурителен институт в града, както и още десетина души. Пред " Нова телевизия " Петков приказва и за пенсионната система.
„ Признаването и доказването на категорията труд е едно от най-комплицираните неща в пенсионното произвеждане, а то става на база на документи. Сложен процес”, съобщи Петков и напомни, че работодателят предлага категорията труд, която да се зачете съответния стаж на лицето, което кандидатства за пенсиониране, само че пенсионният орган взема решение дали да признае първа, втора или трета категория.
„ Тук капацитетът за злоупотреби е по-голям, тъй като този безапелационен стаж тежи повече в пенсионната формула. Явно злоупотреби могат да се правят освен с инвалидните пенсии, само че и с пенсии за застрахователен стаж”, разяснява министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР