Важно предупреждение пред Марица отправи проф. Тодор Кантарджиев, сега съветник

...
Важно предупреждение пред Марица отправи проф. Тодор Кантарджиев, сега съветник
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев пред Марица: Още две седмици и системата...

Важно предизвестие пред " Марица " насочи проф. Тодор Кантарджиев, в този момент консултант по КОВИД тематиката на столична община.

" Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.314. Надскочи 1.30 и това към този момент не е добре. Знаете правилото - две седмици над 1.3 и системата изгърмява. По-просто казано - 10 заболели заразяват 13. Изтърваваме нещата ", сподели някогашният член на Щаба и шеф на НЦЗПБ.

Под " изгърмява " се има поради нова рецесия за кревати и лекари в коронавирус отделенията, затруднена работа на РЗИ и Спешна помощ, каквато видяхме най-много предишния ноември.

Подкрепи го косвено и математикът проф. Витанов. Ето какво написа също някогашният член на Щаба във фейсбук, като даде и карта:



" Обхватът на болестта се усилва. Днес базовото репродуктивно число е 1.314. Това към този момент е над 1.3 и би трябвало да падне под тази сериозна стойност. Стойности над 1.3 са като бомба с часовников механизъм. Ако върви по този начин 2 седмици, следва гръм. Добре е да спрем тоя часовник и да паднем под 1.3.
Индикаторите за промяна на тренда са под сериозните стойности във всички области и за страната като цяло. Индикаторът за страната е 6 пъти под сериозната стойност. Това значи, че дифузното разпространяване още го няма. Но сме тръгнали натам, в случай че държим базовото репродуктивно число над 1.3.
Стойностите на знаците са покачват, вълната си идва, няма какво да се заблуждаваме ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР