Важно посещение в щаба на НАТО за укрепване на устойчивостта

...
Важно посещение в щаба на НАТО за укрепване на устойчивостта
Коментари Харесай

От Брюксел Зеленски призова: Западните лидери да идат в Израел и да покажат подкрепа

„ Важно посещаване в щаба на НАТО за подсилване на устойчивостта ни с наближаването на зимата. “

Това разгласи в обществената мрежа „ X ” президентът на Украйна Володимир Зеленски, откакто изненадващо дойде в Брюксел. Като главен акцент на срещата той показва „ нашата обща отбрана на свободата и хората “.

Украинският президент анонсира своята среща  с генералния секретар на пакта Йенс Столтенберг, както и присъединяване си в срещата на военните министри от НАТО. 

Оттам той прикани Запада да се сплоти към народа на Израел, както го направи в Украйна след съветското навлизане, и да му покаже, че не е самичък.

" Моята рекомендация към водачите е да отидат в Израел и да поддържат хората. Просто хората, не приказвам за никакви институции. Просто да поддържат хората, които са били подложени на терористични офанзиви ", сподели Зеленски.

Кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел съобщи, че там Зеленски е изискал от съдружниците обезпечаването на ракети с отдалечен обхват.

" Имаме потребност от съответни неща – с изключение на ракети, трябват ни също системи за противовъздушна защита и муниции ", прецизирал е украинският водач. По неговите думи Украйна е съвсем подготвена да стартира договарянията за присъединение към Европейски Съюз. Зеленски прикани да се откри метод запорираното съветско имущество да бъде употребявано за възобновяване на неговата страна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави, че на двудневната си среща министрите на защитата ще обсъдят бъдещото присъединение на Украйна към алианса и обезпечаването на спомагателна поддръжка за Киев. 

При идването си Володимир Зеленски съобщи пред кореспонденти, че приоритет за страната му в този момент е " по какъв начин да оцелее през зимата ".

" Ние се приготвяме, подготвени сме. Сега се нуждаем от поддръжката на водачите ", добави той.

Вчера украинският президент посети Букурещ, също без това да е оповестено авансово. Двамата с румънския му сътрудник Клаус Йоханис разискаха районната сигурност и взеха решение украински водачи да се образоват на румънски самолети F-16.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР