Важно научно откритие може да сложи край на ХИВ. Мъже,

...
Важно научно откритие може да сложи край на ХИВ. Мъже,
Коментари Харесай

Научен пробив спира разпространението на ХИВ

Важно научно изобретение може да постави завършек на ХИВ. Мъже, инфектирани с вируса имат нулев късмет да го предадат на колегата си при приемане на антиретровирусни медикаменти, оповестява „ Гардиън”, представен от Българска телеграфна агенция.
Проучването е осъществено измежду 1000 двойки из цяла Европа, където единият сътрудник е ХИВ-позитивен. Резултатите са посочили, че другият сътрудник не се е заразил дори при секс без презерватив. По време на 8-годишните проби, 15 души са били инфектирани, само че ДНК проби демонстрират, че вирусът е пристигнал от трети човек, който не се е лекувал.
Проф. Алисън Роджърс от University College London твърди, че това е краят на казуса. „ Това е брилянтно, фантастично”, споделя проф. Роджърс, която е съавтор на проучването. Ранни изследвания също по този начин са посочили, че лекуването защищава хетеросексуални двойки, при които единият сътрудник е ХИВ-позитивен.
Във връзка с това, Русия ще се опита да прокара закон, който да криминализира подправеното разпространяване на информация и отказване на ХИВ вируса. Около 1,2 млн руснаци са инфектирани, като нови 100 000 случая са регистрирани през 2018 година Смята се, обаче, че има „ скрито разпространение” на вируса в страната с още поголеми мащаби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР