Важно е Великобритания да продължи да подкрепя Украйна, заяви днес

...
Важно е Великобритания да продължи да подкрепя Украйна, заяви днес
Коментари Харесай

Джонсън за втори път в Киев от началото на войната

Важно е Англия да продължи да поддържа Украйна, съобщи през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Джонсън предизвести, че колкото по-дълго продължава войната в Украйна, толкоз по-голяма е заплахата съдружниците на Украйна да се уморят да ѝ оказват помощ.

Руските сили не престават да напредват и за нас е жизненоважно да покажем, че продължаваме да имаме вяра в способността на Украйна да победи в спора, сподели английският министър председател пред публицисти след завръщането си във Англия от Киев.

Някои членове на Консервативната партия разкритикуваха Джонсън, че е избрал да пътува до Украйна, вместо да взе участие в конференция в Северна Англия.

" Когато има признаци на отмалялост по отношение на оказването на помощ на Украйна, доста е значимо да покажем, че ние поддържаме украинците в дълготраен проект и че ги зареждаме със стратегическата устойчивост, от която имат потребност ", посочи Борис Джонсън.

Той се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Киев по време на второто си пътешестване до украинската столица от началото на съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Джонсън, който оцеля след избор на съмнение по-рано този месец, беше посрещнат от Зеленски като " огромен другар " и разгласява своя фотография с украинския държавен глава в акаунта си в " Туитър ", под която написа: " Г-н президент, хубаво е още веднъж да съм в Киев ".

" Моето посещаване през днешния ден, в разгара на тази война, е, с цел да изпратя едно ясно и просто обръщение на украинския народ: Англия е с вас и ние ще бъдем с вас, до момента в който в последна сметка успехите ", сподели Джонсън.

Началникът на канцеларията на Зеленски Андрий Ермак заяви в " Телеграм ", че са били извършени съвещания сред английския министър председател, командния център и държавното управление, на които е била разисквана нуждата от снабдяване на тежко въоръжение и системи за Противовъздушна отбрана, оказването на икономическа поддръжка на Украйна и усилване на глобите против Русия.

Джонсън предложи и огромна стратегия за образование на украинските въоръжени сили, през която биха могли да минават до 10 000 военни на всеки 120 дни. Новата стратегия ще образова украински военни отвън страната, сподели канцеларията на английския министър председател. Всеки боец ще прекарва по три седмици в проучване на бойни умения за фронтовата линия, както и съществени медицински знания, киберсигурност и тактики за противопоставяне на експлозиви.

" Много дни от тази война потвърдиха, че поддръжката на Англия за Украйна е твърда и безапелационна. Радвам се, че още веднъж виждам в Киев най-големия другар на нашата страна Борис Джонсън ", сподели Зеленски. " Ние споделяме визия за това по какъв начин да се придвижим към успеха, тъй като Украйна се нуждае от тъкмо това - успеха на нашата страна ", добави Зеленски.

Срещата е била защитавана в загадка по съображения за сигурност.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР