Важно е това да бъде бюджет на реформите, а не

...
Важно е това да бъде бюджет на реформите, а не
Коментари Харесай

Мирчев: Бюджет 2022 трябва да бъде реформаторски

Важно е това да бъде бюджет на промените, а не просто да изсипем още едни пари. Това сподели националният представител от “Демократична България” Ивайло Мирчев в ефира на Българска национална телевизия от коридорите на Народното събрание преди началото на днешното постоянно съвещание на Народното събрание. Той акцентира, че има доста нереформирани звена, в които се чакат промени във финансирането.

От името на “Демократична България” Мирчев поддържа сериозното нарастване на някои “много смислени разходи”, само че изрази терзанията на обединението от увеличението на бюджетния недостиг.

“Оставаме сериозни и към оптималния застрахователен приход, за който имаме ясна сделка вътре в обединението, че до 1 юли ще остане същият и ще има диалози с асоциациите и с компаниите, с цел да се откри механизъм той да се усили, а не просто някой да реши и да го усили на 1 април на 3400 лева.”, сподели Мирчев.

Той даде да се разбере, че “Демократична България” държи да се съблюдават договореностите при сформирането на обединението и че при полемиките по бюджета въпросът с оптималния застрахователен приход ще бъде преразгледан.

Мирчев отбрани идната актуализация на държавния бюджет през юли с обстоятелството, че той се забави поради късното основаване на ръководството след трите парламентарни избора предходната година и назова настоящия план “базов бюджет”.

В актуализацията ще бъдат сложени и новите цели, които са част от съдружното съглашение, сподели депутатът. По думите му, в този момент е значимо обединението да се постарае горницата от 10 милиарда лева да се изразходи дейно, стимулирайки напредък и вложения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР